Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 05. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Simon Gym Fertőszentmiklós

Három világbajnoki címmel jöttek haza Rómából

Három világbajnoki címmel jöttek haza Rómából

Hengereltek a fertőszentmiklósi harcosok

2017.június 29 től- július 2-ig négy napon át tartott a WFM Világbajnokság Rómában ahol WOMAA és WFM Hungary képviseletében a Simon Gym F.S.E. egyesületét Veres Kornél, Baranyai Zsolt, Radics Róbert képviselték. A magyar csapat vezetője Horváth Ferenc volt, aki WOMAA és WFM Magyarországi képviselője.

Veres Kornél kick-light szabályrendszerben, -63 kilogrammos súlycsoportban lépett a küzdőtérre. (Kornél tavaly Magyarországon megnyerte a Diákolimpiát és a Világkupát is). Itt Rómában mindegyik ellenfelét - egy olasz majd egy francia fiút - magas technikai fölénnyel győzte le, kick light szabályrendszerben világbajnok lett.

Vasárnap a light – contact szabályrendszerben a döntőt egy amerikai ellenféllel vívta sikeresen így a második világbajnoki övét is begyűjtötte.

Radics Róbert thai boksz szabályrendszerbe indult – 71 kg súlycsoportba, a selejtezőben egyhangú pontozással hozta a kötelező győzelmet brazil ellenfelével szemben. A döntőben egy francia ellenfelet kapott, akit kemény küzdelemben győzött le, így az egyesület versenyzője a legkeményebb szabályrendszerben (könyök és térd technikák is engedélyezettek teljes erővel) lett világbajnok.

Baranyai Zsolt először kick – light szabályrendszerben – 71 kg ban mérkőzött. Francia és spanyol ellenfeleit jó technikai és taktikai küzdelmekben kipontozta, és egyértelműen világbajnokként állhatott a dobogó legfelső fokára. A K-1 light kategóriában az ellenfele - akivel a fent említett szabályrendszerben már küzdött- sérülés végett nem állt ki a mérkőzésre ezért ezt az övet Zsolt kapta.

A ráadás ez után következett a -75 kg K-1 light kategóriában. Itt súlyban nehezebb ellenfelekkel kellett felvenni a versenyt, Zsolt az első mérkőzésén nehéz helyzetbe is került, mivel az első menetet elvesztette, de a második mentben fordított a mérkőzésen, és egy fejre irányuló térd technikával KO győzelmet aratott. Ezzel a harmadik világbajnoki övét szerezte meg. (A döntőben az ellenfele szintén nem állt ki sérülés miatt)

- Az első féléves munkánkat nem is zárhattunk volna ennél jobban. Egy kis klub három versenyzője Rómában világbajnokságon vett részt, ez az egyesületünkben is egy történelmi pillanat.- :mondta Simon László vezető edző.Én nem szeretek dicsérgetni senkit, de most mindenki odatette magát, és a hat világbajnoki övet látva megdicsértem az egész csapatot. Nagyok voltunk, nagyot alkottunk!
Az eredményekhez sok minden kellett, a kemény felkészülés, az edzői együttműködés, a sporttársak segítése, a családi támogatás és azok a vállalkozások is, akik anyagilag támogatták a VB szereplésünket. Mindenkinek köszönjük a segítséget és a támogatást! Köszönjük Horváth Ferencnek a szervezést és az együttműködést. A következő időszak a pihenésről és a regenerálódásról szól majd, persze lesznek azért edzések, foci, kosárlabda, Fertő tó kerülés aztán augusztusban folytatódik az alapozás.- zárta tájékoztatóját Simon László.
A felkészítők: Tóth Richárd, Molnár Sándor, Simon László

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.