Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2024. Július 29. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Háromszázezer forintja bánta a hiszékenységét

Háromszázezer forintja bánta a hiszékenységét

A Csornai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ismeretlen csaló ellen, aki egy internetes alkalmazáson hirdető nőt vert át.

Egy fiatal nő kínálta eladásra termékét az internet egyik árucikkekkel kereskedő oldalán 2024. július közepén. Az árucikk megvásárlására jelentkező vevő felajánlotta, hogy az áru szállításának költségét vállalja. Kért egy nevet és egy e-mail-címet, amire az egyik csomagküldő szolgálatéhoz megtévesztően hasonlító üzenet érkezett. Az eladó megnyitotta a benne lévő linket, és megadta a telefonjára érkezett kódokat. Ezután a mobilbankjától sikeres pénzfelvételről kapott visszaigazolást. Mire felhívta a pénzintézetet, hogy tiltsák le a kártyáját, addigra a számlájáról 300 000 forintot emelt le a csaló.

Soha ne kattintson idegenek által küldött linkre!

– Mindig legyen körültekintő, ha online felületen vásárol! Amennyiben megoldható, ragaszkodjon a személyes átadás-átvételhez!

– Ha mégis elkerülhetetlen az előre utalás, akkor lehetőleg csak megbízható honlapról vagy ismert személytől vásároljon!

– Ha az utalást választja, akkor saját maga írja be számlavezető bankja honlapcímét, és onnan lépjen be netbanki felületére!

Ha a csalók mégis sikerrel jártak, azonnal vegye fel a kapcsolatot a bankja ügyfélszolgálatával, és tegyen feljelentést a rendőrségen!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Ezek megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat aKiberPajzs oldalán talál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 19:00, vasárnap | Helyi

A befektetők vagy az emberek nyerik meg a Balatont?

A Balaton túlvan tűrőképessége határán.

2024. Szeptember 29. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Szeptember 29. 13:00, vasárnap | Helyi

Jubiláló házaspárokat köszöntenek Bágyogszováton

Felhívás

2024. Szeptember 29. 09:00, vasárnap | Helyi

Honvédelem Árpád idejében

Ismeretterjesztő előadás a kapuvári könyvtárban