Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2014. Június 14. 06:00, szombat | Belföld

Haszonélvezeti jog lemondás – Hogyan?

Haszonélvezeti jog lemondás – Hogyan?

Hogyan mondhat le a szülő a kiskorú gyermeke javára bejegyzett haszonélvezeti jogról – ezt kérdezi az onlinejogsebesz.hu szakértőjétől olvasónk.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész
Hogyan mondhat le szülő a kiskorú gyermeke javára bejegyzett haszonélvezeti jogról?

2014. 05. 23.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A haszonélvezeti jog személyhez kötött vagyoni értékű jog. A haszonélvező a haszonélvezeti jogát nem ruházhatja át. Arra tehát nincsen mód, hogy a haszonélvező szülő ezt a jogát gyermekére átruházza, legfeljebb az adott haszonélvezeti jog tárgyának használatát engedheti át ellenérték nélkül. Ellenérték fejében történő átengedéshez viszont már csak akkor, ha arra a tulajdonos nem tart igényt.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Schill Szabolcs
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 18:05, péntek | Belföld

Továbbra is bőséges a kínálat szamócából

Továbbra is bőséges a kínálat szamócából, május végén már a szabadföldi termés is nagy mennyiségben jut el a fogyasztókhoz - olvasható a FruitVeb honlapján csütörtökön közzétett összefoglalóban.

2022. Május 27. 12:03, péntek | Belföld

Egy év alatt megszerezhető érettségit ígértek csalók, eddig mintegy 500 sértett van

Néhány év alatt mintegy 70 millió forintot keresett az a társaság, amely különböző webfelületeken hirdette magát azzal, hogy egy év alatt érettségihez juttat;

2022. Május 27. 09:52, péntek | Belföld

Két holttestet találtak Aszódon egy lakásban

Két holttestet találtak a rendőrök egy aszódi társasház egyik lakásában, az elsődleges adatok szerint mindketten bűncselekmény áldozatai lettek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Május 27. 08:51, péntek | Belföld

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon: a hatósági és a benzinárstop nélküli árak is kint lesznek, de a magyar rendszámú autók alacsonyabb árú tankolását ez nem befolyásolja