Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2016. Január 25. 12:14, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Hat óra alatt kilenc fiatalt állítottak elő kábítószer-fogyasztás miatt

Hat óra alatt kilenc fiatalt állítottak elő kábítószer-fogyasztás miatt

Sopronban tartottak fokozott ellenőrzést

Egy éjszaka kilenc személyt állítottak elő a rendőrök kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sopronban.

A Soproni Rendőrkapitányság - a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények felderítése érdekében - 2016. január 23-án 22 óra és 2016. január 24-én 4 óra között fokozott közlekedési ellenőrzést tartott Sopron városában. A rendőrök az ellenőrzések alkalmával összesen kilenc személyt állítottak elő kábítószer-fogyasztás miatt, valamint a személygépjárművek átvizsgálásakor két autóból többféle kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A járőrök 2016. január 23-án 23 óra 30 perckor egy személygépjárművet ellenőriztek. Az intézkedőknek feltűnt a sofőr, P. András 30 éves helyi lakos zavart viselkedése, lelassult mozgása. A 30 éves gépkocsivezető elismerte, hogy kábítószert fogyasztott. A jármű átvizsgálásakor a csomagtartóban, egy gitártokból kábítószergyanús zöld növényi törmelék és egy őrlő is előkerült. Az autóban utasként tartózkodó két személy G. János 26 éves nyíregyházi és L. Dávid 31 éves soproni lakosok az igazoltatás során úgy nyilatkoztak, hogy ők is fogyasztottak kábítószert.

A rendőrök - egy másik gépjármű ellenőrzésekor - a sofőr G. Rita 39 éves és utasa K. Richárd 31 éves helyi lakosokkal szemben intézkedtek. A 39 éves nő ruházatából nejlon zacskóba csomagolva kábítószergyanús tabletták kerültek elő. A járőröknek mindkét személy a helyszínen elismerte, hogy kábítószert fogyasztott.

A soproni járőrök 2016. január 24-én 1 óra 20 perckor megállítottak egy gépkocsit, melyben a sofőrön kívül egy fiatalkorú lány is utazott. A rendőröknek feltűnt a személygépjárművet vezető 20 éves fiatalember S. Viktor, valamint a társaságában utazó fiatalkorú lány zavart viselkedése. A rendőrök kérdésére mindketten elismerték, hogy fogyasztottak kábítószert, ezért őket a rendőrkapitányságra előállították.

A járőrök 2 óra 45 perckor egy újabb gépjármű sofőrjével és utasával szemben intézkedtek. Az Sz. Tamás 32 éves hegykői lakos által vezetett autóban a rendőrök egy kézitáskában zöld színű tablettákat, illetve a kocsi ajtajának oldalában - alufóliába csomagolva - kábítószergyanús port, illetve zöld növényi származékot találtak. A sofőr és utasa K. Sándor 28 éves agyagosszergényi lakos úgy nyilatkoztak, hogy a náluk lévő anyagok kábítószerek, melyből korábban fogyasztottak.

A rendőrök a fenti személyeket a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. Velük szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. A Soproni Rendőrkapitányságon az ellenőrzött autók vezetői közül azon személyekkel szemben, akik kábítószer hatása alatt álltak - járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is - indítottak büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 16:00, szerda | Helyi

III. Barsi szólótánc verseny Vitnyéden

A belépés díjtalan.

2024. Február 21. 13:00, szerda | Helyi

Baleseteket okozó ismeretlen autósokat keresnek

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2024. Február 21. 09:00, szerda | Helyi

Meghirdette ezévi alkotói pályázatát a tűzoltóság

Az iskolások három korcsoportban szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, videót vagy irodalmi alkotást küldhetnek be.

2024. Február 20. 16:00, kedd | Helyi

Ne adjon meg interneten banki adatokat senkinek!

A módszerek változnak, de a cél ugyanaz, hozzáférni az áldozatok számlájához és megszerezni a pénzüket.