Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2011. December 02. 14:32, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Hatalmas erővel csapott le a vihar

Hatalmas erővel csapott le a vihar

A tomboló szélvihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki, fennakadást okozott a közlekedésben, épületeket rongált meg, és több mint 350 ezer háztartásban áramkimaradást okozott csütörtökön Los Angelesben.

Az amerikai nagyváros nemzetközi repülőterén egyórás volt az áramkimaradás, s emiatt mintegy két tucat kereskedelmi járatot kellett átirányítani más légikikötőkbe, de az áramszolgáltatás helyreállítása után is több járat késett. Sok iskolában nem volt tanítás. A kidőlő fák épületeket, gépkocsikat rongáltak meg.

Los Angeles megyében rendkívüli állapotot vezettek be, ami lehetővé teszi az állami és szövetségi hatóságoknak a hatékony kárfelszámoláshoz szükséges segítségnyújtás megadását. A szélvihar más területeken is pusztított, így Utah államban, ahol 55 ezer lakos maradt áramszolgáltatás nélkül. Az erős oldalszél felborított tíz pótkocsis traktort Salt Lake City közelében.

Címkék: los angeles, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 12:01, hétfő | Külföld

A koronavírus-fertőzöttek száma 590,3 millió, a halálos áldozatoké 6,435 millió

Világszerte 590 307 399 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 435 537 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggel frissített adatai szerint.

2022. Augusztus 15. 09:54, hétfő | Külföld

Teherautó hajtott a tömegbe Pennsylvaniában, halálos áldozat és több sérült is van

Jótékonysági rendezvényre összegyűlt tömegbe hajtott szombat este egy kisteherautó Pennsylvania államban, egy ember meghalt, többen megsérültek, az autós később megölt egy nőt - közölte a rendőrség.

2022. Augusztus 14. 17:02, vasárnap | Külföld

Rekordnagyságú területen pusztított erdőtűz az idén Európában

Minden korábbinál nagyobb területen pusztított erdőtűz Európában az idén az Európai Unió figyelőszolgálatának vasárnap ismertetett adatai szerint.

2022. Augusztus 14. 12:04, vasárnap | Külföld

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés