Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Augusztus 06. 20:09, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Hatalmas füst gomolygott Szany felett

Hatalmas füst gomolygott Szany felett

Veszélyben voltak a környék házai.

Nagy riadalmat okozó tűz keletkezett Szanyban ma késő délután. A Szabadság utca 5. számú ház udvarán hirtelen lobbantak fel a lángok. A környékbeliek elmondása szerint egy nagy robbanás hallatszott, és utána szinte azonnal hatalmas tűz keletkezett. Az udvaron tartózkodóknak esélyük sem volt a nagy melegben és a szárazságban a fellobbanó tűz megfékezésére, ezért kimenekültek az udvarból.

A Szanyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai gyorsan érzékelték a fellobbanó lángokat, értesítették egymást, és a helyszínre vonultak.

A helyzet a hőség és a szárazság miatt rendkívül veszélyessé vált. A tűzcsapra csatlakozva az önkéntesek megkezdték a tűz oltását, de előtte már értesítették a hivatásos tűzoltókat, akik Csornáról vonultak ki. A tűzoltók azt tapasztalták, hogy egy autó égett, és lángra kaptak felhalmozott használt autógumik és autó alkatrészek is.

Az önkéntesek meg tudták állítani a tűz terjedését, így az első pillanatban a környező házakban keletkezett riadalmat sikerült csillapítani. A hivatásosok a megérkezésük után átvették az intézkedést, befejezték az oltást és a mentést, ők végzik el a tűz okainak kivizsgálását is.

Meg nem erősített hírek szerint autóbontásból keletkezett a tűz, feltehetően a gyorsvágóval végzett bontás közben a szikrától valahogy berobbanhatott a benzin, ez magyarázhatja a tanúk szerinti robbanást, és a tűz gyors terjedését is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei