Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2012. Augusztus 06. 20:09, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Hatalmas füst gomolygott Szany felett

Hatalmas füst gomolygott Szany felett

Veszélyben voltak a környék házai.

Nagy riadalmat okozó tűz keletkezett Szanyban ma késő délután. A Szabadság utca 5. számú ház udvarán hirtelen lobbantak fel a lángok. A környékbeliek elmondása szerint egy nagy robbanás hallatszott, és utána szinte azonnal hatalmas tűz keletkezett. Az udvaron tartózkodóknak esélyük sem volt a nagy melegben és a szárazságban a fellobbanó tűz megfékezésére, ezért kimenekültek az udvarból.

A Szanyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai gyorsan érzékelték a fellobbanó lángokat, értesítették egymást, és a helyszínre vonultak.

A helyzet a hőség és a szárazság miatt rendkívül veszélyessé vált. A tűzcsapra csatlakozva az önkéntesek megkezdték a tűz oltását, de előtte már értesítették a hivatásos tűzoltókat, akik Csornáról vonultak ki. A tűzoltók azt tapasztalták, hogy egy autó égett, és lángra kaptak felhalmozott használt autógumik és autó alkatrészek is.

Az önkéntesek meg tudták állítani a tűz terjedését, így az első pillanatban a környező házakban keletkezett riadalmat sikerült csillapítani. A hivatásosok a megérkezésük után átvették az intézkedést, befejezték az oltást és a mentést, ők végzik el a tűz okainak kivizsgálását is.

Meg nem erősített hírek szerint autóbontásból keletkezett a tűz, feltehetően a gyorsvágóval végzett bontás közben a szikrától valahogy berobbanhatott a benzin, ez magyarázhatja a tanúk szerinti robbanást, és a tűz gyors terjedését is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2023. Január 29. 10:00, vasárnap | Helyi

Beiskolázás a Páli Szent Vince Iskolaközpontba

Információk az elsős beiratkozáshoz.

2023. Január 28. 10:00, szombat | Helyi

Vadhálót loptak el egy erdészeti telephelyről Ivánban

A rendőrök elfogták a tolvajt, és visszaadták a lopott árut a sértettnek.

2023. Január 27. 16:00, péntek | Helyi

Óvodába hív a Páli Szent Vince Katolikus Óvoda

Ovi-hívogató foglalkozás, nyílt nap, beiratkozás.