Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2012. Július 03. 12:42, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Hatalmas gázlelőhelyet talált a francia Total Azerbajdzsánban

Hatalmas gázlelőhelyet talált a francia Total Azerbajdzsánban

Megerősítette a Total francia kőolaj- és földgázipari vállalatcsoport, hogy nagy gázmezőre bukkant a Kaszpi-tenger Azerbajdzsánhoz tartozó szektorában, 100 kilométerre délkeletre az azeri fővárostól, Bakutól.

A Total 2011 szeptemberében közölt először előzetes adatokat a lelőhelyről, amelyeket mostanra ellenőriztek és pontosítottak - írta az ITAR-TASZSZ kedden. Eszerint a Kaszpi-tenger kontinentális talapzatában mintegy 150-300 milliárd köbméter földgáz található. A fúrásokat várhatóan jövőre kezdik el a lelőhelyen.
Szakértők rámutattak arra, hogy az új gázmezőnek köszönhetően Azerbajdzsán pozíciója jelentősen megerősödik a Kaszpi-tenger térségében.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 20. 09:50, szerda | Külföld

Az ENSZ-t kritizálta Zelenszkij

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden.

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Külföld

Szlovákia sem szünteti meg a gabonaimport korlátozását

Az ukrán gabona behozatalára vonatkozó korlátozások fenntartása miatt a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) beadott ukrán panasznak nincs jogalapja, Szlovákia nem szünteti meg az embargót

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Külföld

Bild: a német belügyminiszter szavazati jogot adna a menekülteknek

Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter szavazati jogot adna a Németországban élő külföldieknek - írta a Bild című német lap kedden a szociáldemokrata párt (SPD) Hessen tartományi szervezetének választási programja alapján.