Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 19. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

Hátborzongató - Babák szigete

Hátborzongató - Babák szigete

Isla de las Munecas valószínűleg az a sziget a világon, ahova a legkevésbé sem mennénk kikapcsolódni. A mexikói Babák szigete ugyanis egy félszáz éves legenda miatt rémiszti el az oda látogatókat.

A horrorfilmekből tudhatjuk, hogy a legártatlanabbnak tűnő dolgok válhatnak egy csapásra a legfélelmetesebbekké. A mexikói Babák szigetének is épp ezért lehet a visszataszító, hátborzongató volta. A minden bokorra, fára, kötélre kifüggesztett, igen rossz állapotban lévő játék csecsemők mosolyogva, szem nélkül, és hiányos végtaggal merednek a semmibe. A rájuk rakódott kosz miatt, és az időjárás viszontagságainak köszönhetően még fényes nappal is fenyegetőnek tűnnek.

A szigetet övező csatornába a legenda szerint mintegy ötven éve egy kislány fulladt, és azóta az ő szelleme kísért a helyen. Az első babát egy elmebeteg férfi Don Julian Santana hagyta a szigeten. A monda úgy tartja, hogy ő volt, aki megtalálta a kislány holttestét a vízben, és eztán úgy próbálta enyhíteni a gyerek korai halálának fájdalmát, hogy a csatornában úszó rossz állapotú babákat összeszedte, és mintegy a kislánynak adományozva valahova kiakasztotta. Abban reménykedett, ezzel a tettel megvédi a szigetet a további gonoszságtól, valamint megbékíti a halott kislány lelkét.

A beteg férfi olyannyira beleőrült az esetbe, hogy már nem volt elég neki, hogy a csatornából és otthonról odaajándékozza a babákat. Saját termesztésű zöldségeit, gyümölcseit cserélte játék csecsemőkre, hogy a halott kislány kedvére tegyen.

2001-ben hogy, hogy nem Don Juliant is épp úgy érte a halál, mint a kislányt, akinek évtizedekig segíteni próbált. Persze sokan hiszik a mai napig, hogy nem véletlen egybeesés a két ugyanolyan halál, a szkeptikusok pedig csak a férfi elmeállapotára fogják, és öngyilkosságnak tekintik.

A bátrabb, kalandvágyó turisták azt mondják, a babák szeme helyére befészkelő rovarok és pókok mindmáig szemmel kísérik az oda látogatókat.

Pécsi STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.