Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Június 09. 07:52, vasárnap | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Hátborzongató! Pistorius barátnője már kislányként látta a végzetét

Hátborzongató! Pistorius barátnője már kislányként látta a végzetét

Kamaszkori rajza talán épp az utolsó estét meséli el...

A napokban megkezdődött a paralimpikon, Oscar Pistorius pere. A vád előre kitervelt emberölés, ami ha bebizonyosodik, a sportoló akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. Az első tárgyalást azonban rögtön el is napolták, a védelem időt kért a további nyomozásra, a vádlott továbbra is szabad lábon védekezhet, tekintélyes óvadék ellenében persze.

A hatszoros paralimpiai bajnok állítólag betörőnek vélte barátnőjét. A védelem állítása szerint, a sportoló és barátnője megbeszélték, hogy aznap este otthon maradnak. Este 10 óra körül, ő már visszavonult, tévét nézett, a barátnője pedig jógázott.

Éjjel, amikor be akarta csukni az erkélyajtót, furcsa neszekre lett figyelmes a fürdőszoba irányából, és mivel a műlába nem volt felcsatolva, megijedt. Védtelennek és kiszolgáltatottnak érezte magát. Kétségbeesésében előkapta az ágy alól a fegyverét, és tüzelni kezdett, de közben azt kiabálta a barátnőjének, hogy hívja a rendőrséget, ugyanis azt hitte, a lány ott fekszik a helyén, ágyban. Leadott pár lövést, és ekkor vette észre, hogy az ágy üres.

Fenti állítás nagyon szépen hangzik, ám az időközben napvilágra került részletek megcáfolni látszanak azt. Tudniillik a gyilkosságot megelőző estén a pár veszekedett, de ez még nem minden. Hiszen vért találtak például azon a teniszütőn is, aminek segítségével a lövöldözés után Pistorius kinyitotta a fürdőszoba ajtót, miután rájött, hogy barátnője nincs az ágyban. A vád szerint ráadásul a lány koponyáját összezúzták, talán épp ezzel az ütővel.

Az áldozat, Reeva Steenkamp, Dél-Afrika legkeresettebb modellje volt, s mit ad isten, jó ideje kampányolt a nők elleni erőszak visszaszorításáért. A lány családja azt mesélte, hogy bizony a pár magánéletében nem volt minden rendben, előfordult, hogy a lány félt barátjától. Egy este például felhívta az édesanyját, hogy Pistorius száguldozik az autóval, amiben ő mellette ül,és retteg. A mama átadatta vele a telefont a férfinak, és megfenyegette, ha a lányának bármi baja esik, vele gyűlik meg a baja. Nyilván nem volt szokása a mamának a levegőbe beszélni, ugyanis a férfi azonnal lassított.

De a barátok elmondása szerint is szenvedélyes viták, veszekedések tarkították a pár életét, melyeknek végén gyakran elcsattant egy-egy pofon. Pistorius olykor dührohamokat kapott, a hatóságok pedig azt is vizsgálják, ezek hátterében nem állt-e kábítószer fogyasztás. Az atléta lakásán ugyanis tudatmódosító, és doppingszereket is találtak, csak hogy tovább bonyolódjék az amúgy is kusza ügy.

Ám ami a legmegdöbbentőbb a történetben, az Reeva egy rajza, még tizenéves korából. A lány egy fát rajzolt, zöldellő mezőben. A rajz jobb oldalára egy angyalt, és egy égbe vezető létrát, míg középre egy sötét színekkel ábrázolt férfit, puskával a kezében....

Akkoriban senki sem értette a rajzot, ma azonban már mindenki tudja, milyen hátborzongató dolgot ábrázolt.

Pistorius augusztus 19-én áll újra bíróság elé.

Címkék: pistorius

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára