Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2013. Június 09. 07:52, vasárnap | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Hátborzongató! Pistorius barátnője már kislányként látta a végzetét

Hátborzongató! Pistorius barátnője már kislányként látta a végzetét

Kamaszkori rajza talán épp az utolsó estét meséli el...

A napokban megkezdődött a paralimpikon, Oscar Pistorius pere. A vád előre kitervelt emberölés, ami ha bebizonyosodik, a sportoló akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. Az első tárgyalást azonban rögtön el is napolták, a védelem időt kért a további nyomozásra, a vádlott továbbra is szabad lábon védekezhet, tekintélyes óvadék ellenében persze.

A hatszoros paralimpiai bajnok állítólag betörőnek vélte barátnőjét. A védelem állítása szerint, a sportoló és barátnője megbeszélték, hogy aznap este otthon maradnak. Este 10 óra körül, ő már visszavonult, tévét nézett, a barátnője pedig jógázott.

Éjjel, amikor be akarta csukni az erkélyajtót, furcsa neszekre lett figyelmes a fürdőszoba irányából, és mivel a műlába nem volt felcsatolva, megijedt. Védtelennek és kiszolgáltatottnak érezte magát. Kétségbeesésében előkapta az ágy alól a fegyverét, és tüzelni kezdett, de közben azt kiabálta a barátnőjének, hogy hívja a rendőrséget, ugyanis azt hitte, a lány ott fekszik a helyén, ágyban. Leadott pár lövést, és ekkor vette észre, hogy az ágy üres.

Fenti állítás nagyon szépen hangzik, ám az időközben napvilágra került részletek megcáfolni látszanak azt. Tudniillik a gyilkosságot megelőző estén a pár veszekedett, de ez még nem minden. Hiszen vért találtak például azon a teniszütőn is, aminek segítségével a lövöldözés után Pistorius kinyitotta a fürdőszoba ajtót, miután rájött, hogy barátnője nincs az ágyban. A vád szerint ráadásul a lány koponyáját összezúzták, talán épp ezzel az ütővel.

Az áldozat, Reeva Steenkamp, Dél-Afrika legkeresettebb modellje volt, s mit ad isten, jó ideje kampányolt a nők elleni erőszak visszaszorításáért. A lány családja azt mesélte, hogy bizony a pár magánéletében nem volt minden rendben, előfordult, hogy a lány félt barátjától. Egy este például felhívta az édesanyját, hogy Pistorius száguldozik az autóval, amiben ő mellette ül,és retteg. A mama átadatta vele a telefont a férfinak, és megfenyegette, ha a lányának bármi baja esik, vele gyűlik meg a baja. Nyilván nem volt szokása a mamának a levegőbe beszélni, ugyanis a férfi azonnal lassított.

De a barátok elmondása szerint is szenvedélyes viták, veszekedések tarkították a pár életét, melyeknek végén gyakran elcsattant egy-egy pofon. Pistorius olykor dührohamokat kapott, a hatóságok pedig azt is vizsgálják, ezek hátterében nem állt-e kábítószer fogyasztás. Az atléta lakásán ugyanis tudatmódosító, és doppingszereket is találtak, csak hogy tovább bonyolódjék az amúgy is kusza ügy.

Ám ami a legmegdöbbentőbb a történetben, az Reeva egy rajza, még tizenéves korából. A lány egy fát rajzolt, zöldellő mezőben. A rajz jobb oldalára egy angyalt, és egy égbe vezető létrát, míg középre egy sötét színekkel ábrázolt férfit, puskával a kezében....

Akkoriban senki sem értette a rajzot, ma azonban már mindenki tudja, milyen hátborzongató dolgot ábrázolt.

Pistorius augusztus 19-én áll újra bíróság elé.

Címkék: pistorius

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 07:38, kedd | Bulvár

Engedély nélkül működött a hétvégén leégett spanyol diszkó, ahol meghalt 13 ember

Nem volt működési engedélye annak a diszkónak, ahol a hétvégén 13 ember tűzben életét vesztette - közölte Antonio Navarro, a délkelet-spanyolországi Murcia alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Bulvár

Kútból mentettek ki egy macskát az ajkai tűzoltók

Kislődön lődörgött, aztán pórul járt Carlos, a kandúr.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Bulvár

Annyira berúgott a zalai vasutas, hogy leállt miatta a vonatközlekedés

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Szeptember 26. 07:52, kedd | Bulvár

Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban

Novák Katalin köztársasági elnök a nyugati világot érintő demográfiai válságról és lehetséges megoldásairól is tárgyalt a Tesla alapító-vezérigazgatójával, Elon Muskkal az autógyártó közelmúltban átadott központjában, Austinb