Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2016. Augusztus 17. 07:34, szerda | Sport

„Hazai” versenyzőként kötelező a győzelem?!

„Hazai” versenyzőként kötelező a győzelem?!

Augusztus 20-án, szombaton 16 órától újra felbőgnek a motorok a debreceni salakarénában, ahol 41. alkalommal rendezik meg a Debrecen Nagydíjat!

ifj. Tabaka Józsefet kérdezem a Nagydíj előtt: Ismét eljön az augusztus 20., ismét megtelik szurkolókkal és versenyzőkkel a debreceni salakaréna.De előtte mesélj a 2016-os salakmotoros élményeidről, eredményeidről. Mely országokban népszerűsítetted a magyar salakmotorsportot?

- Idén eddig nagyon jó szezonom van, 2. lettem a horvát - szlovén közös bajnokságban. Egy lengyel liga fordulón is lehetőséget kaptam ahol nyertünk és csapatom egyik legjobbja lettem. Versenyeztem még idén Németországban, Olaszországban, Csehországban.

Az idén milyen újdonsággal szolgáltok a kilátogatóknak?

- Az utánpótláskorú versenyzőink az idei szezonban elkezdtek 500 ccm motorokkal gyakorolni és ők fognak bemutatózni illetve a fiatalabb tehetségeink 125 ccm motorral fogják ugyan ezt csinálni.

Itt el szeretném mondani, hogy a klub továbbra is várja a fiatalok jelentkezését salakmotorozni és a klub adja a motort ingyen és az edzéseken is térítésmentesen vehetnek rész.

Hány versenyzővel mely országokból számoltok?

- 16 főversenyző és 2 tartalék. Még folynak a tárgyalások a versenyzőkkel de a magyarok mellett lesz lengyel, cseh, lett, szlovén, horvát, ukrán versenyző.

Ebben a mezőnyben miként is szeretnél helyt állni?

- "Hazai" versenyzőként kötelező a győzelem! Szeretnék nyerni, de nagyon nehéz verseny lesz, de mindent bele fogok adni és remélem sikerül felállni a dobogó legmagasabb fokára.

Partnereim segítségét köszönöm: Debrecen Speedway Se, Tabaka és Társa Kft., Adix-Trade Kft., T-bútor Outlet, Jen-Zo Sport, Pinkmotors, Carve, Kozma-ép Generál Kft.

- Hajósi Miklós -

Címkék: motor, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 17:56, szerda | Sport

Maradt a bronz, de az is szépen csillog!

Határ Attilának a Therwoolin VIII. Zemplén Rally-ra a V&CS Racing Kft. bérelte a C2R2 versenyautót,

2022. November 30. 17:54, szerda | Sport

Szerintünk egy remek futam volt!

Villáminterjú Kronome Ákos autóversenyzővel a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után.

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,

2022. November 28. 19:06, hétfő | Sport

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a bajnokságot, illetve különdíjat kaptál.