Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Január 07. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Éva Magazin

Öt házi praktika száraz bőrre

Öt házi praktika száraz bőrre

A hideg idő megviseli bőröd? Íme néhány egyszerű praktika

Az téli szezonban, ahogy beindul a fűtés, drasztikusan csökken a páratartalom az irodákban, lakásokban. A hipermarketekben kapható levegőpárásító készülékek sajnos csak maximum fél-egy százalékot képesek növelni a levegő páratartalmán. A legjobb megoldás az lenne, ha több kilónyi vizes ruhával teregetnéd körbe a lakást, de ezt ugye (szerencsére) csak ritkán tudod megvalósítani. Íme néhány hatásos tipp otthoni bőrápolásra, amelyek segítségével felveheted a harcot a szárazság ellen, és megóvhatod a bőröd a kiszáradás kellemetlen következményeitől!

1. Amire a modellek is esküsznek: citrom és tejföl

  • mosd meg az arcod alig langyos vízzel
  • dörgöld át alaposan egy cikk citrommal, fél-egy percet hagyd rajta a bőrön, attól függően, mennyire csíp
  • öblítsd le langyos vízzel
  • az arcot (nyakat és dekoltázst is lehet) kend be vastagon magas zsírtartalmú tejföllel
  • 10-15 perc után papírtörlővel tüntesd el a felesleget

Tökéletes bőrápolás házilag, természetes anyagokkal: a citrom bőrradírként funkcionál, eltünteti az elhalt hámsejteket, a száraz, hámló részeket kisimítja; a tejföl hidratál és nyugtat, rugalmassá, puhává teszi a bőrt.

2. Sütés, főzés, kézápolás
A hideg időszak az arc mellett a kezeket is rendkívüli módon megviseli, ezért fokozottan figyelj a hidratálására. (Így nem csupán a szépségért teszel, de a komfortérzeted is javul majd.)Akár a konyhában tüsténkedve is áldozhatsz néhány percet a szépség oltárán: tepsi-kivajazás után a maradék vajat jó vastagon el kell kenni a kacsókon, fel egészen a könyökéig, és öt-tíz percig rajta hagyni. Konyhai törlőpapírral fel kell itatni a felesleget, majd lehet tovább folytatni a tüsténkedést. A zsiradékban gazdag vaj valóságos gyógyírként hat a mosogatástól, hidegtől, szatyorcipeléstől kikészült kézbőrre. A kéz még napokig puha, selymes és hidratált marad a vajas "pakolás" után.

3. Szódabikarbóna
A szódabikarbóna az egyik leghatékonyabb szer a száraz, viszkető bőrre. Egy kád meleg vízbe önts 7 házi praktika száraz, viszkető bőrre egy csésze szódabikarbónát, és ejtőzz benne 15-30 percig. A fürdő után gyengéden itasd fel a vizet a bőrödről törölközővel, majd szárítkozz meg a levegőn. A kifejezetten száraz és viszkető terület kezelésére csinálhatsz 1 rész vízből és 3 rész szódabikarbónából krémet, amit az érintett területen kell alkalmazni, majd pár perc múlva lemosni.

4. Tej
Ahogy az aloe vera, úgy a tej is gyulladáscsökkentő és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, így enyhíti a szárazságot és viszketést. Továbbá tejsavtartalma eltávolítja az elhalt hámsejteket, és növeli a bőr nedvességmegkötő képességét. A maximális segítségért áztass egy ruhadarabot hideg tejben és helyezd azt 5-7 percre a száraz bőrödre. Aztán óvatosan öblítsük le a tejet langyos vízzel. Ismételd meg a kezelést minden második nap!

5. Méz
A méz az egyik legjobb természetes hidratáló a száraz és viszkető bőrre. Nagy mennyiségű antioxidánst és nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Emellett megköti a nedvességet a bőrben. A száraz és viszkető bőr kezelésére dörzsöld bele a mézet a bőrödbe, majd hagyd rajta 5-10 percig, mielőtt lezuhanyozol. Másik módja, ha egyenlő mennyiségű mézet, olvasztott méhviaszt illetve olívaolajt összekeversz, és ezt kened fel a bőrödre. Ezt a keveréket hagyd rajta 10 percig, majd zuhanyzás közben mosd le. Mindkét módszer használható minden nap, vagy minden második nap.

(Forrás: Éva Magazin; KamaszPanasz)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból