Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Március 30. 14:07, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Helikopterekkel és kutyákkal mennek a maffia ellen

Helikopterekkel és kutyákkal mennek a maffia ellen

Nagyszabású akciót indított az olasz csendőrség péntek a calabriai maffia, a Ndrangheta bűnszövetkezet ellen: a razziákban és házkutatásokban félezer csendőr vett részt, helikoptereket és kutyákat is bevetettek.

A Cosenza tartományban – Calabriában, az olasz csizma legdélibb részén –, továbbá Lazióban, Lombardiában és Venetóban indított akciók során 250, a bűnszövetkezet különböző klánjaihoz tartozó gyanúsítottal szemben járnak el a csendőrök, s már megkezdődtek az őrizetbe vételek.

A ’ndrangheta a maffia szó ősi, calabriai megfelelője. Az elmúlt évtizedekben a ’Ndrangheta szervezet az északi régiókra is kiterjesztette befolyását, Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezetévé nőtte ki magát, lekörözve vetélytársait az olasz hatóságok fellépése, gyakori maffiaellenes akciói ellenére.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 17:02, vasárnap | Külföld

Rekordnagyságú területen pusztított erdőtűz az idén Európában

Minden korábbinál nagyobb területen pusztított erdőtűz Európában az idén az Európai Unió figyelőszolgálatának vasárnap ismertetett adatai szerint.

2022. Augusztus 14. 12:04, vasárnap | Külföld

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés

2022. Augusztus 14. 06:00, vasárnap | Külföld

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.

2022. Augusztus 13. 18:08, szombat | Külföld

Enyhíti a korlátozásokat az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban