Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2011. Augusztus 14. 07:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Helikopterhiány a légimentőknél

Helikopterhiány a légimentőknél

Két éve nincs tartalék helikoptere a légi mentőknek, miután az egyetlen 2009-ben karbantartási munkálatok közben megsérült és azóta nem vásároltak másikat és a közbeszerzést sem írták ki.

Ugyanakkor a biztosítótól és a minisztériumtól kapott pénz már régen megérkezett az Országos Mentőszolgálathoz - értesült a Magyar Nemzet.

Tartalék gép nélkül működik két éve Magyarországon a légi mentés. Hét bázison összesen hét helikopter áll készenlétben. Többször előfordult, hogy javítás vagy karbantartás miatt valamelyik bázison nem volt légi jármű, ezért arra az időre az adott térségben szünetelt a légi mentés.

Két éve karbantartás közben sérült meg egy mentőhelikopter a balatonfüredi légibázison, s miután a javíttatás többe került volna, mint egy új gép, ezért úgy döntöttek inkább újat vásárolnak helyette.

A lap információi szerint biztosítótól és a minisztériumtól kapott pénz már megérkezett az Országos Mentőszolgálathoz, de a közbeszerzési pályázatot még nem tették közzé. Megkérdezésükre a mentőszolgálat elmondta, hogy a tender még előkészítés alatt áll, de hamarosan kiírják a pályázatot.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: mentő

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 18:09, csütörtök | Kék hírek

Megkívánta magát a kávézó teraszán a tolvaj

Egy kávézónál onanizált, bicikliket lopott, elkötött egy teherautót, amit meg is rongált, de a bácsalmási rendőrök elfogták a 41 éves helybélit.

2022. Június 30. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a barátnőinek életveszélyes sérüléseket okozó férfi

Első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki fiatalkorúként barátnőinek életveszélyes sérülést okozott.

2022. Június 29. 13:08, szerda | Kék hírek

Addig provokálta a járókelőket, míg rendőrt hívtak

Egy férfi a járókelőket provokálta a Flórián térnél, ezért a lakók rendőrt hívtak ki rá.

2022. Június 29. 08:00, szerda | Kék hírek

Cseh férfi lopott ékszereket egy óbudai zálogházból, elfogták

Elfogtak a rendőrök egy cseh állampolgárt, aki a gyanú szerint mintegy hárommillió forint értékben lopott el ékszereket egy óbudai zálogházból - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon