Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 06. 07:20, szerda | Bulvár
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

Hercegi utód - "Hivatalosan" is megszületett Charlotte hercegnő

Hercegi utód -

Hivatalosan is bejegyezték Vilmos herceg és Katalin hercegnő szombaton világra jött leánya, Charlotte hercegnő megszületését - közölte kedd este a Kensington-palota.

A házaspár londoni rezidenciájának bejelentése szerint a születési anyakönyvi kivonatot személyesen Vilmos írta alá a palotában a londoni Westminster kerület tanácsának anyakönyvvezetője előtt.

Vilmos és Katalin másodszülöttje - Vilmos édesapja, Károly trónörökös, valamint Vilmos és a hercegi pár 21 hónapos fia, György herceg után - a negyedik a brit trónutódlási sorban.

Nevét hétfőn hozták nyilvánosságra, és a hivatalos bejegyzés kedden történt meg. Az angol-walesi családjogi törvény alapján az újszülötteket világra jöttük után legkésőbb 42 nappal kell bejegyeztetni a területileg illetékes tanácsnál.

Az udvar kedden közzé is tette Charlotte hercegnő frissen kitöltött születési kivonatát. Az okmányt kézzel töltötték ki, a gyermek nevének rubrikájában az Ő Királyi Fensége Charlotte Elizabeth Diana, Cambridge hercegnője név szerepel.

A szülők foglalkozásának fenntartott rubrikába az Egyesült Királyság hercege, illetve hercegnője megjelölés került.

A Charlotte név Vilmos herceg édesapja, Károly trónörökös angol nevének - Charles - női változata, de ennek a névnek hosszú története van a brit királyi családban. Így hívták például III. György hitvesét is, aki 1761-ben esküdött örök hűséget az egy évvel korábban megkoronázott királynak.
III. György vásárolta esküvői ajándék gyanánt feleségének az akkor Buckingham House nevet viselő londoni kastélyt, amely azóta Buckingham-palota néven a brit királyi család első számú londoni rezidenciájává vált.
A szülők Vilmos herceg 1997-ben elhunyt édesanyjának emléke előtt is tisztelegtek a Diana elnevezéssel, az Elizabeth - Erzsébet - névvel pedig a királyi dédnagymamának, a 89 esztendős II. Erzsébet királynőnek kedveskedtek.
Az uralkodó kedden meglátogatta a Kensington-palotában legújabb, ötödik dédunokáját. A királynő most első ízben láthatta Charlotte hercegnőt.

Címkék: anglia, herceg, születés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára