Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Július 29. 11:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hét nő és hét férfi ellen emeltek vádat drog miatt Kecskeméten

Hét nő és hét férfi ellen emeltek vádat drog miatt Kecskeméten

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség tagjai, hét férfi és hét nő ellen emeltek vádat Kecskeméten – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint egy 44 éves és egy 47 éves kecskeméti nő anyagi nehézségei miatt döntött úgy, hogy Kristály fantázianevű új pszichoaktív anyagot árul, ehhez a fiatalabb nő kapcsolatrendszerét és az idősebb megtakarított pénzét használták fel.

A szert 0,1 grammonként ezer forintért értékesítették vevőiknek. A befolyt pénzt egyenlő arányban osztották szét egymás között egészen addig, amíg össze nem vesztek és az idősebb nő el nem költözött. Mintegy másfél év alatt 1,5-2 kilogramm új pszichoaktív anyagot értékesítettek, ebből legalább 15 millió forintra tettek szert.

Az értékesítést azután külön-külön is folytatták. A fiatalabb nő az ügyletbe bevonta fiatalkorú lányát és annak élettársát is, és egészen 2017 januárjáig ellátták vevőkörüket.

Az idősebb nő, miután lebukásuk után kiengedték a letartóztatásból, még csaknem fél évig folytatta az árusítást, majd egy közúti igazoltatás során 13 csomag új pszichoaktív anyagot találtak nála, és ismét letartóztatták.

A két nő kecskeméti rokonai, egy 48 éves és egy 55 éves férfi szintén "Kristály" értékesítésével foglalkozott családtagjaik, illetve egyikük fiatalkorú unokaöccse segítségével.

Az ügyészség új pszichoaktív anyaggal való, bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett visszaélés, kábítószer-kereskedelem, kábítószer-birtoklás és kiskorú veszélyeztetése miatt hét nő és hét férfi ellen emelt vádat.

A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.