Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Május 15. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet Kapuvár

Hétfőn minden járóbeteg szakellátás újraindul a kapuvári kórházban

Hétfőn minden járóbeteg szakellátás újraindul a kapuvári kórházban

A kapuvári kórház tájékoztatója az egészségügy újraindításával kapcsolatosan.

Tisztelt Betegeink!

Alapvető célkitűzés a hazai lakosság egészségének védelme, a további, súlyos tünetekkel járó, illetve halálozást okozó megbetegedések számának csökkentése és annak biztosítása, hogy még a járványvtetőzése során is minden magyar állampolgár lehetőség szerint a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesüljön.

Intézményünkben továbbra is látogatási tilalom áll fenn. Csomag átadása a korábbi eljárásrendnek megfelelően „karantén” után válik lehetővé.

Fekvőbeteg ellátásunk:
Fekvőbeteg ellátásban jelenleg a krónikus belgyógyászat és pszichiátriai osztály a korábbi eljárásrendnek megfelelően működik.

Angiológiai-mozgásszervi rehabilitációs fekvőbeteg ellátásunk megnyitása az újraindítás hatásainak későbbi felmérhetősége, az országos ellenőrizhetetlen felvétel miatt június hónapban válhat realitássá.

Egynapos ellátást várhatóan június hónapban tudjuk újraindítani, korábban előjegyzett betegekkel munkatársaink felveszik a kapcsolatot.

Védőnői ellátás azzal a feltétellel indul, hogy kizárólag előre egyeztetett időpontban lehet pácienst fogadni, a váróban töltött idő és személyek számának minimalizálására. Az előjegyzés főszabálya óránként max. 4 beteg.

Járó beteg szakellátás visszaépítése:
Járó beteg szakellátásunkban gyakorlatilag 2020. május 18-tól az összes szakma rendelése újra indul azzal a feltétellel, hogy lehetőség szerint a rendelésre telefonon előre egyeztetett időpontban kerüljön sor.

Szükséges feltételek és intézkedések:
• Lehetőség szerint kerülni kell a személyes találkozást, telefonos kapcsolattartást, szabályos telefonos vizit lebonyolítását kell előtérbe helyezni a pácienssel való kommunikáció során.
Az anamnézis felvétel során megtudható a beteg aktuális állapota, gyógyszerszedése, gyógyszerei száma, hiánya. Felállítható egy virtuális státusz.

Az adatok és a beteggel folytatott konzultáció eredménye lehet:
a. Megnyugtató, amikor a beteggel további teendő nincsen.
b. Kérdéses, ebben az esetben szóbeli javaslat után ismételt telefonvizit bonyolítható le, vagy gyógyszeres ellátás javasolt (e-recept formájában). Itt is ajánlott a későbbi telefonos konzultáció.
c. Problémás, ebben az esetben a személyes vizsgálat nem kerülhető el, a beteget időpontra be kell hívni.

Telefonkonzultáció alapján az orvos rendelkezhet a kórházi beutalásról és mentőrendelésről.

Intézményi vizsgálat esetén a járványügyi szempontokat figyelembe kell venni és alkalmazni:
- A pontos előjegyzés idejének betartásával elkerülhető a felesleges kontaminálódás az egészségügyi intézményben. Óránként maximum 4 beteg előjegyzése javasolt, az adott szakterületen szükséges vizsgálati idő függvényében.
- A beteg épületbe való belépésekor kötelező a pre-triage ahol megtörténik a beteg lázmérése, higiénés kézfertőtlenítése, a járványügyi kérdőív kitöltése, amennyiben nincs a betegnél, védőmaszkkal történő ellátása. (A kapott textil védőmaszk kórházi pecséttel ellátott, a beteg figyelmét fel kell hívni, hogy az intézmény elhagyásakor a maszkot le kell adnia a kapunál.

A járványügyi szempontból negatív beteget szakrendelésre irányítják abban az esetben, ha a kapott időpontra érkezik, elkerülve a felesleges várakozást és kontaminációt a várótermekben. (A betegnek ne kelljen leülnie a váróteremben)

- Pre-triage során lázasnak talált beteget, amennyiben a kérdőív kitöltése során felmerül a COVID 19 gyanúja, nem akut esetben otthonába kell bocsátani a háziorvos haladéktalan értesítése mellett. A kikérdezés során a COVID 19-re gyanúsnak vélt beteg esetében acut ellátást igénylő esetben értesítenikell az adott szakrendelőt, a beteget elkülönítetten kell vizsgálni. Elkülönítés történhet térben, időben.

Egyes magas kockázatú elektív vizsgálatok előtt az adott szakrendelő szakorvosa vírusteszt elvégzését kérheti, mely keddi napon 9-10 óra között történik a foglalkozás eü. rendelőben. Beavatkozás elmaradása esetén a tesztvizsgálat ára kiszámlázásra kerülhet, ill. további teszt végzése önköltséges lehet. Szakrendeléseinket, melyekre előjegyzés kérhető folyamatosan feltesszük a honlapra, telefonos időpontkérés intervallum ill. távkonzultációs intervallum megjelölésével.

A várható telefonos leterheltség miatt kérjük szíves türelmüket és megértésüket, a fenti intézkedések az Önök és dolgozóink biztonsága érdekében feltétlenül szükségesek.


Dr. Benedek Zoltán főigazgató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás