Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Február 13. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Rábaköz Info Magazin

Hétfőtől már kopogtatnak a pártok

Hétfőtől már kopogtatnak a pártok

Kezdődik az országgyűlési választási kampány.

Áder János köztársasági elnök 2018 április 8-ra írta ki az országgyűlési választásokat. Ezen a vasárnapon minden Magyarországon élő választópolgár 06-órától 19 óráig adhatja le a szavazatát a lakhelye szerinti szavazókörben, amiről írásos értesítést kap. Minden választópolgár 2 szavazólapot kap a szavazókörben. Az egyiken a lakhelye szerinti országgyűlési egyéni választókerület egyéni jelöltjei körül választhat, a másikon az országos listát állító pártokra szavazhat. Aki nem a lakóhelyén, de Magyarországon tartózkodik a szavazás napján, az átjelentkezését április 6-án 16 óráig kérheti.

Térségünk a Győr-Moson-Sopron megyei 03. országgyűlési egyéni választókerülethez tartozik.

A választókerületben eddig bejelentett képviselőjelöltek, akik az 500 érvényes ajánlás összegyűjtése után válnak valóban képviselő-jelöltté:
Budai Zsaklin Momentum
Gyopáros Alpár FIDESZ-KDNP
Magyar Zoltán Jobbik
Molnár Ferenc LMP
Szabó Zoltán DK (Az MSZP bejelentette, hogy a pártok közti megállapodás értelmében ebben a körzetben nem indít egyéni jelöltet. Szavazóitól és szimpatizánsaitól azt kéri, hogy egyéniben Szabó Zoltánra (DK), pártlistán pedig az MSZP listájára szavazzanak)

Természetesen az eddig bejelentetteken kívül további jelöltek is próbálkozhatnak. Jelölt ajánlásra február 19. és március 5. között van lehetőség. Minden választópolgár a lakcíme szerinti választókerületben az ajánlóívet kitöltve és aláírva ajánlhat jelöltet. Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, egy jelölt viszont csak egy ajánlással támogatható. Az ajánlás nem vonható vissza. A sikeres jelöltállításhoz 500 érvényes ajánlás szükséges.

Sokan mondják, hogy: „Nem megyek el szavazni, úgysem számít a szavazatom.” Mindenki szavazata számít, mindenkinek csak egy szavazata van. A végeredményt a leadott szavazatok alapján állapítják meg. Aki nem megy el szavazni, az lemondott arról, hogy befolyásolja a végeredményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.