Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 11. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Kisalföld VOLÁN

Hétfőtől újra járnak a buszok az eddig lezárt Baross hídon Győrben

Hétfőtől újra járnak a buszok az eddig lezárt Baross hídon Győrben

Baross Gábor híd megnyitása, új menetrend

A helyi és a helyközi autóbusz közlekedést is érintette a Baross híd lezárása Győrben. Május 5. óta a buszok kerülő útvonalon közlekedtek, több megálló megszűnt, vagy áthelyezték. Hétfőtől jellemzően visszaáll a régi rend. Ez nem csak a győrieket érinti, hanem a Rábaközből, illetve egyéb irányokból Győrbe közlekedőket is.

2014. október 13-án – hétfőn – üzemkezdettőla felújított Baross Gábor híd megnyitásra kerül, ezért a következő változások lépnek életbe Győr autóbusz-közlekedésében.

A regionális (helyközi) és országos autóbuszjáratok újra a 2014. május 5. előtti forgalmi rend szerint közlekednek, azaz visszatérnek eredeti útvonalukra, és a menetrendben meghirdetett megállóhelyeken állnak meg.

Az 1-es és 85-ös főúton közlekedő járatok a Baross Gábor hídon át közlekednek, így újra mindkét irányban érintik az „Eötvös park” megállóhelyet. Emiatt a gyári járatokra történő átszállítás is visszakerül az „1-es út, Csipkegyári út” (DunaCenter) megállóhelytől az „Eötvös park” megállóhelyre.
A Szigetköz, Nagybajcs, Vámosszabadi, Gönyű viszonylatában közlekedő autóbuszok is a Baross Gábor híd igénybevételével közlekednek, így ismét megállnak a „Szent István út, Iparkamara” (volt bútorbolt) megállóhelyen.
A déli irányból (Tatai út 81-es, 82-es, 83-es számú főút) érkező és arra induló autóbuszok a Tihanyi Árpád út – Eszperantó út útvonalon közlekednek. Ennek megfelelően érintik a „Malom liget” és a „Nádor aluljáró” megállóhelyeket (ezen járatok számára tehát a „Szigethy Attila út, könyvtár” elnevezésű ideiglenes megálló- és átszállóhely megszűnik).
A gyári járatok (AUDI gyár, Ipari Park) útvonala, ezáltal megálló- és átszállóhelyei is a 2014. május 5. előtti állapotnak megfelelően visszaállnak.

A helyi autóbuszok közlekedésében csak részben áll vissza a 2014. május 5. előtti közlekedési rend, mivel több, a híd felújításától független változásra is sor kerül, ezért teljesen új menetrend kerül kiadásra.

Az új menetrend letölthető a társaság honlapjáról, nyomtatásban pedig a mai naptól a délutáni óráktól kezdődően megvásárolható az Árpád úti Volántourist irodában és a Hunyadi utcai autóbusz-állomáson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!