Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Június 23. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti

Heves vihar vonult át Németország északi részén, egy ember meghalt

Heves vihar vonult át Németország északi részén, egy ember meghalt

Heves vihar vonult át csütörtökön Németország északi részén károkat és közlekedési fennakadásokat okozva, egy ember meghalt.

Az áldozat egy 50 éves férfi, aki a mikrobuszában próbálta átvészelni az óránkénti több mint száz kilométeres sebességű széllel lecsapó vihart az Alsó-Szászország tartományi Uelzen térségében, de a járműre rádőlt egy kicsavarodott fa. Mellette ülő felesége könnyebb sérüléseket szenvedett.

A viharos szél máshol is fákat döntött ki, és megrongált áramvezetékeket. Az ICE nagysebességű vonatok pályahálózatának Hamburgot, Berlint és Hannovert összekötő szakaszain le is állt a közlekedés a leszakadt vezetékek és a sínekre dőlt fák miatt.

A közúti közlekedésben is fennakadások keletkeztek, leginkább Hannovernél és Hamburg térségében, ahol egy tornádót is észleltek. A forgószél viszonylag gyenge volt és nem ért el lakott területet. A berlini nemzetközi repülőtereken több járat jelentős késéssel indult el a heves esővel, jégesővel érkezett vihar miatt.

Az éjszaka északkelet felé elvonuló viharfront véget vetett az első nagyobb nyári hőhullámnak az ország északi és keleti részén. Németország középső és déli vidékein viszont tovább tart a hőség, az országos meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint pénteken a mélyebben fekvő vidékeken akár 34 Celsius fokot is mérhetnek, míg északon legfeljebb 25 Celsius fok lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.