Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Február 21. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hidegfront érkezik, ismét lehetnek mínuszok a héten

Hidegfront érkezik, ismét lehetnek mínuszok a héten

Napsütés, de eső, néhol hózápor is lehet, és a szél is többször megerősödik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, és az érkező hidegfronthoz kapcsolódóan többfelé várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon várható. Erős, a front mentén viharos széllökésekre is készülni kell. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 6 ás 14 fok közötti értékeket mérhetnek.

Kedden napos idő várható, de néhol előfordulhat zápor, a hegyekben hózápor is. Nagy területen lesz erős, az Észak-Dunántúlon viharos a szél. A hőmérséklet hajnalban többnyire mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon akár mínusz 5 fokig is hűlhet a levegő. A csúcsértékek plusz 7 és 12 fok között alakulnak.

Szerdán a legtöbb helyen néhány órára kisüthet a nap. Szórványos jelleggel fordulhat elő eső, zápor, főleg az északkeleti, keleti vidékeken helyenként havas eső, hó is hullhat. Sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódhat a szél. Hajnalban általában mínusz 4 és plusz fok között alakul a hőmérséklet, de a derült, szélvédett részeken mínusz 7 fokot is mérhetnek. Délután nyugaton 10-13, a keleti országrészben 3-9 fok várható.

Csütörtökön napos idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb plusz 7 és 12 fok között valószínű.

Pénteken kezdetben napsütés várható, de a nap második felében helyenként előfordulhat kisebb csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Hajnalban mínusz 6 és 0, a kora délutáni órákban plusz 7 és 12 fok lehet a jellemző hőmérséklet.

Szombaton elszórtan fordulhat elő zápor, hózápor. Többfelé lesz erős a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3, napközben plusz 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap nem várható számottevő csapadék. Gyakran és nagy területen lehet erős a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.