Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2012. Április 10. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Hódító útra indulhat a magyar hadiipar

Hódító útra indulhat a magyar hadiipar

Indiában és Afrikában is igényt tartanak a kiváló magyar katonai szakemberek ismereteire, elsősorban a régi orosz technika, a páncélos harci járművek, harckocsik és lövegek karbantartásában, felújításában – értesült a Magyar Nemzet

A lap keddi számában arról ír, hogy egy indiai hadiipari kiállításon már el is kezdték a tárgyalásokat a Honvédelmi Minisztérium cégeinek szakemberei. A Magyar Nemzet emlékeztet rá, hogy India és egyes afrikai országok ma is alkalmaznak régi orosz haditechnikát, viszont nem rendelkeznek ehhez megfelelő számú és tudású szakemberrel. A magyar hadiipar átszervezése is többek között azt a célt szolgálja, hogy piacot találjanak külföldön a katonai technikában jártas magyar szakembereknek. Itthon ugyanis egyre szűkösebbek a források a páncéloshaderő korszerűsítésére, és ezek a fegyvernemek némileg háttérbe is szorultak az elmúlt évtizedben a Magyar Honvédségnél.

A lap kiemeli, hogy komoly kihasználatlan kapacitással rendelkeznek a HM cégei, például a harci járművek karbantartásával, javításával, felújításával foglalkozó HM Currus Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt. A tárca ezért második legnagyobb cégének reorganizációját tervezi, ezt szolgálta Molnár Attila vezérigazgatói kinevezése is. Az új vezető eddig a HM Ei Zrt.-nél dolgozott a K+F-osztály vezetőjeként. A lap szerint a lépés azt is célozhatja, hogy a hadiipari cég tevékenységében nagyobb szerepet kapjon a kutatás–fejlesztés, a tudásbázis bővítése és értékesítése.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.