Városlista
2024. október 12, szombat - Miksa

Hírek

2023. Május 11. 07:00, csütörtök | Életmód
Forrás: mti

Hóevéssel élt túl két napot a michigani vadonban egy nyolcéves fiú

Hóevéssel élt túl két napot a michigani vadonban egy nyolcéves fiú

Eltévedt a michigani vadonban egy nyolcéves kisfiú, aki két napig csak havat evett, míg a keresőcsapatok rá nem bukkantak - írta a BBC brit műsorszolgáltató holnapján szerdán.

Nante Niemi szombaton tűnt el tűzifagyűjtés közben. A fiú családjával egy nemzeti parkban kempingezett.

Százötven ember indult Niemi keresésére, és végül hétfőn találtak rá, nagyjából két mérföldre attól a helytől, ahol családja letáborozott.

A rendőrség közleménye szerint a kisfiú jó egészségi állapotban van, és egy farönk alatt keresett menedéket az időjárás viszontagságai elől. A megfelelő mennyiségű folyadékot tiszta hó formájában sikerült magához vennie.

A kutatás dombos, félreeső területen zajlott, ahol több út járhatatlan volt a hó miatt. A keresőcsapatok egy száz négyzetkilométeres területre koncentráltak, ahol rá is bukkantak az eltűnt fiúra.

Fotó: Illusztráció - Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 11. 07:19, péntek | Életmód

Han Kang dél-koreai író kapja az irodalmi Nobel-díjat

Han Kang dél-koreai írónőnek ítélte oda idén az irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia, amely csütörtökön Stockholmban jelentette be döntését.

2024. Október 11. 07:16, péntek | Életmód

Agrometeorológia: a talaj kellően nedves az őszi vetések számára

A talaj kellően nedves az őszi vetések számára, a hét végétől a többé-kevésbé napos időben pedig jól lehet majd haladni az őszi mezőgazdasági munkákkal - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

2024. Október 10. 08:15, csütörtök | Életmód

A Szent Péter-bazilika főoltárának restaurálása évszázados titkokat tárt fel

Kétszáz éves graffiti feliratokat és egy gyerekcipőt is találtak restaurálás közben a Szent Péter-bazilika főoltára baldachinjánál, amelyet október 27-én nyitnak meg újra

2024. Október 10. 08:03, csütörtök | Életmód

David Baker, Demis Hassabis és John M. Jumper kapja a kémiai Nobel-díjat

David Baker, Demis Hassabis és John M. Jumper kapja fehérjékkel kapcsolatos kutatásaiért az idei kémiai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia szerdai stockholmi bejelentése szerint.