Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Február 29. 21:15, hétfő | Belföld
Forrás: mszp.hu

Hogy süllyed bele egy ország a mocsokba?

Hogy süllyed bele egy ország a mocsokba?

A Nemzeti Választási Bizottság olyan mélyre süllyedt, hogy lehetetlen őket komolyan venni.- mondta Lukács Zoltán.

Bohózatnak nevezte a Nemzeti Választási Bizottság ülését Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke, miután a testület hitelesítette Erdösi Lászlónénak a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezését, hiába szavazott a határozat ellen Patyi Anrás, az NVB elnöke, Bodolai László, az LMP delegáltja, Litresits András, az MSZP delegáltja, valamint Borbély Andrea, a Jobbik delegáltja.

A politikus szerint csupán félrevezetés volt, ahogy Patyi András NVB-elnök eljátszotta a jogállam védőjének szerepét. Pontosan tudta, hogy a fideszes delegáltak és az általuk befolyásolt tagok nem fogják megszavazni a nyilvánvalót – fogalmazott.
Lukács Zoltán szerint az ügy túlmutat a vasárnapi zárva tartáson, mostanra az a kérdés, hogy van-e még maradéka Magyarországon a demokráciának és a jogállamnak vagy teljesen le kell mondani róla.

Nyakó István MSZP-s politikus azt mondta, hogy hét ember (hét tag támogatta Erdösi Lászlóné kezdeményezését) nem a jogszabályok szerint járt el, hanem pártszimpátia alapján döntöttek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.