Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 18. 10:13, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Hogyan őrizzük meg személyes biztonságunkat, ha online fogadásokat kötünk?

Hogyan őrizzük meg személyes biztonságunkat, ha online fogadásokat kötünk?

Az online sportfogadási ipar különösen az utóbbi évek során rengeteget fejlődött, mivel egyre több fogyasztó használja az okostelefont a kommunikációhoz, vásárláshoz, a sport előrejelzések megtekintéséhez, illetve az online fogadásokhoz.

A pandémia miatt az online sportfogadók száma jelentős mértékben megnövekedett annak köszönhetően, hogy a hagyományos fogadó oldalak az online fogadások irányába mozdultak el. Míg a bukmékerek és a sportfogadók számára is biztonságosabb és kényelmesebb a fogadások online megtétele, ezekkel a platformokkal kapcsolatban felmerül egy fenyegető biztonsági kérdés: hogyan biztosítsuk, hogy személyes adataink és magánéletünk biztonságban legyen minden alkalommal, amikor fogadásokat teszünk vagy kivesszük a nyereményünket? Hogyan ellenőrizzük, hogy a platform, amelyen a fogadást kötjük, biztonságos-e? Adataink és pénzünk védelme érdekében összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet az online fogadásokra vonatkozóan.

Csakis megbízható sportfogadási oldalakon játsszunk!

Amióta egyre több ember tesz online fogadásokat, sajnos elszaporodtak a tisztességtelen, illetve kétes weboldalak is, melyek hamis ígéretekkel veszik rá a felhasználókat a regisztrációra és a fogadások megtételére ezeken az illegális fogadási oldalakon. Bár az iparágban rengeteg jó hírű és megbízható fogadási oldal van, sajnos még mindig van néhány, amely a játékosok, különösen a kezdők becsapására szakosodik.

Ezért rendkívül fontos, hogy tájékozódjunk az adott honlapról, mint például, hogy melyik vállalat, illetve milyen emberek vezetik és irányítják, és milyen folyamatokkal rendelkeznek. Az Általános Szerződési Feltételeik megfelelnek-e az ipari szabványoknak, vagy van néhány olyan szabály, amelyre összevonjuk a szemöldökünket?

Ellenőrizzük a honlap biztonságát!

A következő egyszerű trükkel ellenőrizhetjük, hogy a sportfogadási oldal biztonságos-e. Amikor bejelentkezünk a fiókba, vagy amikor kivesszük vagy átutaljuk a nyereményt, mindig nézzük meg a címsort, hogy látható-e rajta a lakat ikon. Ha igen, az azt jelenti, hogy a weboldal SSL titkosítással rendelkezik, amely védelmet nyújt az adatok számára. Ez a réteg megvédi az internetes kapcsolatot bármely más kapcsolattól, amely illetéktelenül megszerezhetné az adatainkat, valamint közvetlen és biztonságos kapcsolatot biztosít az eszköz és a szerver között.

A címsor előtti lakat ikon esetében biztos lehet benne, hogy az adott oldalon megadott adatai biztonságban maradnak és védve vannak a rosszindulatú fenyegetésekkel szemben.

Használjon biztonságos fizetési módot!

Amikor online tranzakciót hajtunk végre, a hitelkártya vagy az e-pénztárca sokkal biztonságosabb, mint a személyes bankszámlája használata. Ez biztosítja azt, hogy csalás esetén könnyen törölheti hitelkártyáját, vagy átutalhatja az e-pénztárca pénzeszközeit egy másik e-pénztárcára vagy bankszámlára. Ha pénzeszközeit az e-pénztárca szolgáltatásokkal, nem pedig a bankszámlájával kapcsolja össze, azzal jogsértés esetén az egész megtakarítása biztonságban lesz.

Az online sportfogadásoknál azonban a leggyakoribb fizetési mód a hitel-és betéti kártya használata. Ha kártyát használ, ellenőrizze, hogy a kártya szolgáltatójánál létezik-e olyan protokoll, amely csalás vagy lopás esetén letilthatja a kártyáját és adatait. Legalább, ha ilyen szerencsétlen esemény történik, biztos lehet benne, hogy visszakapja a pénzét, vagy akár még el is kapják a tettest.

Gyakran változtassa a jelszavát!

Nagyon kevesen teszik ezt, pedig kötelező lenne olyan sportfogadók esetében, akik különböző fogadási oldalakat használnak. Ez egy egyszerű, ám hatékony ellenintézkedés arra, hogy megóvja a fogadási számláját az online fenyegetésekkel szemben, különösen, ha különböző eszközökön játszik.

Ha több fogadási számlája van, kímélje meg magát attól, hogy számtalan jelszót kelljen memorizálnia, helyette inkább használjon jelszókezelő eszközt, amilyen például a LastPass. Ezzel az eszközzel a YouTube biztonságban tartja a jelszavakat, és bejelentkezéskor automatikusan kitölti őket.

Végül, de nem utolsósorban, ne felejtse, hogy alfanumerikus számokból álló erős jelszót használjon. Egy erős jelszóval, illetve annak rendszeres frissítésével és biztonságos tárolásával hatékonyan védekezhet a hackerek ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?