Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2021. Október 27. 09:56, szerda | PR
Forrás: 24/7

Hogyan spóroljunk a vízzel?

Hogyan spóroljunk a vízzel?

Spórolni a vízzel minden szempontból kifizetődő.

Nemcsak azért kell vele takarékoskodni, hogy a pénztárcád ne lássa kárát, hanem azért is, mert veszélyben a világ ivóvízkészlete.

Zuhanyzás fürdés helyett

Bár első pillantásra talán nem úgy tűnik, zuhanyozással jelentős mennyiségű vizet takaríthatsz meg. Átlagosan 200-250 liter vizet használunk fel, amikor fürdünk. Zuhanyzáskor azonban sokkal kevesebb vízre van szükségünk. Ha fürdés helyett inkább csak letusolsz, akkor akár 170 liter vizet is megtakaríthatsz. Ez bizony jelentős mennyiségű víz. Ma már egy modern Walk-in zuhanykabin is kellemesen el tudja lazítani a testet, úgyhogy ne félj, hogy vége lenne az otthoni wellnessezésnek.

Perlátorok, amelyek segítenek

Csaptelep perlátor nélkül talán már nem is létezik. A perlátor csökkenti a vízáramot azáltal, hogy a vízáramot levegővel keveri. A komfortosságra nincs hatással, de a vízszámlán észreveszed majd a különbséget. Ha új csaptelepet vásárolsz, ezel nem is kell foglalkozni, hiszen ez a gyártóknál megszokott dolog. Problémák lehetnek a régebbi modelleknél, de a perlátor utólag is felszerelhető. Előfordulhat, hogy a nyaralódban vagy hétvégi házadban még mindig pocsékolsz a vízzel.

Ne hagyd sokáig folyni a vizet

Ha megszoktad, hogy hagyod folyni a vizet, miközben szappanozod a kezed vagy fogat mosol, akkor most jól figyelj! Ez a szokás feleslegesen több liter plusz vízbe kerülhet. Nedvesítsd be a kezed, majd zárd el a vizet, szappanozd be és alaposan mosd meg a kezed, csak ezután nyisd ki a csapot és öblítsd le a habot a kezedről. Fogmosásnál ugyanígy járj el.

Környezetbarát programok

Nemcsak a mosogatógép, hanem a mosógép is környezetkímélő programmal működtethető. Bár az egyes programok hosszabb időt vesznek igénybe, segíthetnek a víz- és energiatakarékosságban.

A modern készülékek nagyon gazdaságosak a régiekhez képest. Érdemes lehet beruházni egy új készülékbe. Ha például lecseréled a mosógéped egy A+++ energiacímkével ellátott új gépre, pénzt takaríthatsz meg a víz- és villamosenergia-felhasználáson.

Használd ki az esővizet

Házak vagy nyaralók esetében gondolj az esővízre. Az ereszcsatornákból hordókba vagy más tartályokba vezetheted a vizet. Az így összegyűjtött esővíz ideális öntözésre. A lágy esővizet a növények sokkal jobban elviselik, mint a kemény és klóros ivóvizet. A csapadékvizet hasznosítani lehet WC öblítésre vagy mosásra is.

Szivárgó WC tartály

A következő hely, ahol jelentősen spórolhatsz a vízzel, a WC. A víztakarékos öblítésű WC alapvető. Ez úgy működik, hogy a kisebb és a nagyobb öblítésekhez (általában 3 és 6 liter) különböző gombok állnak rendelkezésre. Ha azonban nincs ilyened, használhatsz speciális öblítőszelepet öblítés-stop funkcióval, hogy korlátozni tudd a vízfogyasztásodat.

Ugyanakkor ne hagyd figyelmen kívül, ha a WC szivárog. Ez szintén nagy vízveszteséget jelenthet.

Címkék: ivóvíz, víz

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 10:44, szombat | PR

5 tipp a gyors fogyáshoz

A nyár felfedte testünk hibáit, ezért sokan próbáljuk megtalálni a módját a gyors lefogyásnak annak érdekében, hogy a nyaraláson felvehessük kedvenc fürdőruhánkat.

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 10. 20:29, szerda | PR

Az 5 legnagyobb kaszinó jackpot nyeremény

Te is kaphatsz tippeket arról, hogy hogyan nyerhetsz akár elképesztő összegeket is!

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -