Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 23. 15:00, kedd | PR
Forrás: Infogyőr

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Mikor felmerül a házasság kérdése, szinte azonnal szerepet kapnak a gondolatokban a lehetséges helyszínek, a viselendő ruhák és ékszerek, a vendéglista és természetesen a karikagyűrűk beszerzésének gondolata.

Népszerűek a különböző ötvözetek

Az egyik leglényegesebb kérdés, hogy miből készüljön a karikagyűrű? Ez elsősorban az anyagára vonatkozó információ, azaz lehet arany, ezüst és palládium, valamint ezek ötvözete. Az arany esetében ma nagy népszerűségnek örvendenek a színezett gyűrűk, azaz már választhatunk fehér és vörös arany közül is. Ezek esetében az amúgy sárga aranyat különböző nemesfémekkel ötvözik, így létrejönnek a különböző színek.

Karikagyűrű esetében nagyon fontos még, hogy egyformák lesznek-e vagy sem, illetve, hogy fog-e tartalmazni követ vagy sem.

Ma már nem kötelező, hogy egyformák legyenek a gyűrűk, elég, ha csak fő vonalaikban egyeznek meg, ezzel mutatva az összetartozást.

A köves karikagyűrű igazán divatos a hölgyeknél

Ahogy fent említettük, a gyűrű tartalmazhat követ. Ez többnyire a gyűrűpár női felére jellemző, mivel a férfiak annyira nem rajonganak a csillogásért. A köves gyűrűknél előfordulhat, hogy egyköves darabot választunk, míg kerülhet bele több is, attól függ, hogy mire van igény.

A gyémánt kiválasztása soha nem egyszerű. A többség előnyben részesíti a 2 karátos gyémántokat, míg másoknak már egy 1 karátos kő is elegendő. A színes gyémántokról tudni kell, hogy minden esetben értékesebbek az átlátszó társaiknál. Általában rózsaszín, kék vagy épp sárga színekben játszanak ezek a gyémántok.

Egy karikagyűrűt nem csak pár évre választ az ember, így minden esetben fontos, hogy alaposan átgondoljuk azt, hogy milyen is legyen. A legjobb, ha egyszerű és minden ruhához passzol, így nem érhet csalódás később sem.

A hagyományos változat

Az egyszerű karikagyűrű köves változata rendkívül népszerű, hiszen nemcsak univerzális, azaz mindenhez passzol, de az az apró kő nőies és elegáns kinézetet kölcsönöz neki. Ennél a típusnál a vőlegény nyugodtan választhat kő nélküli, letisztult változatot is.

A teljesen hagyományos típus az, ami sárga aranyból van, és se véset, se kő, se egyéb díszítés nincs rajta. Már a szüleink, de már dédszüleink is hasonló gyűrűvel házasodtak össze. Ezt picit modernebbre szabhatjuk, ha nem sárga aranyból készül.

Érdekes formák

A geometrikus gyűrűk bár megelehetősen modernnek számítanak, mégis az egyszerűségükkel hívkák fel magukra a figyelmet. Ezek a kívül szögletes, de belül lekerekített darabok leginkább a férfiaknak állnak jól. A vékonyabb kezű hölgyeknek inkább a méretesebb, vastagabb gyűrűk az előnyösek, míg tömzsi, rövid ujjakra a vékony karika a tökéletes.

Színek tekintetében is van új a nap alatt, hiszen a 3 az egyben gyűrűk most élik virágkorukat. 3 különböző színű aranyból igazán egyedit tudunk alkotni, ha a kedvünk úgy kívánja. Éppen ezért ne legyünk félénkek és szerények, ne érjük be köztessel, igenis terveztessünk egyedi karikagyűrűt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák