Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Február 15. 09:51, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszunk tökéletes kanapét nappalinkba?

Hogyan válasszunk tökéletes kanapét nappalinkba?

Ahogyan a nappali otthonunk központja, ugyanúgy a kanapé a nappalié. Emiatt is fordítanak rengetegen sok időt és energiát a megfelelő ülőgarnitúra kiválasztására.

Hiszen egy hosszú nap után mindannyian szeretünk a tv előtt lepihenni. Valamint vendégeinket is elsődlegesen nappalinkba invitáljuk. Ebben a cikkben tehát összeszedtük azon szempontokat, melyek segíthetnek, hogy hogyan válasszunk tökéletes kanapét nappalinkba.

Saját szükségletek és megszokások

A kanapék között való szétnézés előtt a saját életstílusunkat kell leginkább figyelembe venni. Mit is jelent ez? Amennyiben nagy család fogja használni, egy akár négy ülőhelyes, u-alakú vagy l-alakú kialakítás lehet a legjobb választás. Hiszen így a család minden tagja kényelmesen elfér majd. Amennyiben kisállattal élünk együtt, érdemes lehet olyan anyagot és színt választani, amely kevéssé koszolódik, valamint a macska vagy kutyaszőr sem látszik meg rajta túlságosan. Ehhez hasonló tényezők figyelembevétele sokat segíthet a választásban.

Trendi színek és anyagok

A kanapé színének és anyagának kiválasztásakor a saját igényeken kívül az idei trendek ismerete szintén nagyban segíthet. A 2024-es év színpalettája a természetes színeket, valamint néhány rikítóbb árnyalatot tartalmaz. A természetes színek között megtalálhatjuk a homokszínt, az olívazöldet, valamint a terrakottát.

Az anyagok szempontjából a fenntarthatóság jegyében az újrahasznosított és környezetbarát megoldások kerültek a középpontba. A kínálatban számos darabot fogsz tehát találni bambusz, műbőr, valamint organikus szövetborítással.

Megfelelő elhelyezés

A fentieken kívül még a kanapé elhelyezését kell észben tartanunk. Nem mindegy ugyanis, hogy szűkösebb helyen a falhoz tolva, vagy egy tágas nappali közepére tervezzük kanapénkat. Az elérhető ülőgarnitúrák alakja és extra funkciói ugyanis nem feltétlenül lesznek ideálisak otthonod kialakításához.

A fotó forrása: New Africa - stock.adobe.com

Címkék: bútor, kanapé, nappali

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:10, péntek | PR

A multifunkcionalitás a stílusjegyek kombinálásában is nyerő választás!

A mai gyors tempójú világban, ahol minden perc számít, a többfunkciós ruhadarabok és kiegészítők kiemelkedő szerepet kapnak a divatiparban.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből