Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2011. Február 21. 11:28, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Hogyan lesz ételízesítőből játszótér?

Hogyan lesz ételízesítőből játszótér?

Civilek összefogása Kis-Csornán.

Csorna egyik jelentős városrészében, Kis-Csornán már évek óta nincs játszótér. Ezt a városrész lakói már több ízben nehezményezték, hangot adtak többször ilyen irányú igényüknek, de nem tö

Az ilyen összefogás nem példa nélküli Kis-Csornán, mert amikor a régi játszótér játékain erősen meglátszott már a kor és a karbantartás hiánya, önköltségen maguk végezték el a szükséges javításokat, sőt újabb játékokat is készítettek. Most ismét elérkezettnek látják az időt, hogy tegyenek valamit, ha már a szűkös költségvetés miatt a várostól nem számíthatnak megoldásra.

A már említett pályázat okán gyűjtésbe kezdtek, hátha a szerencse melléjük szegődik és Eneséhez hasonlóan Csorna is gazdagodhat egy nagy értékű játszótérrel. Az ötlet először Kériné Marika fejéből pattant ki, aki még a tavalyi évben fordult a polgármester úrhoz az üggyel, de akkor sajnos nem talált támogatásra, pedig fontos a városvezetés támogatása, hiszen a pályázat kiírói nyertes pályázat esetén csak a helyi polgármesterrel hajlandóak tárgyalni, és szigorú elvárásokkal vannak a győztes település felé.

Idén a város szocialista képviselője Balogh Csaba hallott a kezdeményezésről, és elég fontosnak ítélte a Kis-Csornai játszótér ügyét ahhoz, hogy a szárnyai alá vegye a lakossági kezdeményezést. A legutóbbi testületi ülésen javasolta a kezdeményezés önkormányzati támogatását a költségvetés tárgyalása során, amit a testület el is fogadott. Ez az önkormányzatnak is jó, mert töredék pénzből lakossági közreműködéssel gazdagodhat a város egy új játszótérrel.Sajnálatos ugyan, hogy nem Kis-Csorna önkormányzati képviselője állt ki a civilek mellett, de végül az ügy nélküle is jó irányt vett. Most már gőzerővel folyhat a vonalkód gyűjtés.

Egy érvényes pályázathoz 1 kg ételízesítő csomagolásairól levágott vonalkód szükséges, de természetesen minden további kg további esélyt jelent. Ehhez kérik mindenkinek a segítségét, aki DELIKÁT terméket használ, vagy a nemes cél támogatása érdekében most kivételesen azt vásárol. Terveik között szerepel, hogy plakátokkal és szórólapokkal hívják fel a lakosság figyelmét az akcióra. Kérnek mindenkit, aki szeretne hozzájárulni egy nagy értékű játszótér megnyeréséhez, hogy figyelje a kihelyezett plakátokat, és küldje el az összegyűjtött vonalkódokat a szervezőkhöz. Az összegyűjtött vonalkódokat Tóth Gabriellánál is leadhatják a Bocskai u. 15-ben, vagy kereshetik őt a 0670/7700883-as telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 09:58, csütörtök | Helyi

Lopás elkövetőjét keresik a rendőrök

A nyomozók a lakosság segítségét kérik.

2022. December 07. 16:00, szerda | Helyi

Harminckét családnak segített a győrsövényházi Vöröskereszt

Adományokat gyűjtöttek.

2022. December 07. 13:00, szerda | Helyi

A Kónyi Szociális Központ tartós élelmiszer adományokat gyűjt a rászorulóknak

Kónyban, Bősárkányban és Rábatamásiban is megszervezték a gyűjtést.

2022. December 07. 09:00, szerda | Helyi

Vasárnaptól sok változás lép életbe az autóbusz menetrendben

A cikkben közöljük a térségünket érintő változásokat.