Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 12. 08:41, péntek | Külföld
Forrás: Andits Eszter, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Hollandiában is rekordot döntött az új fertőzöttek száma

Hollandiában is rekordot döntött az új fertőzöttek száma

Hollandiában szerdáról csütörtökre rekordszámú, 16 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, így a fertőzöttek számának heti átlaga 12 378-ra emelkedett, ez a legmagasabb heti átlag az elmúlt egy évben

- közölte csütörtökön a helyi sajtó. A nemzeti közegészségügyi hivatal legfrissebb statisztikái szerint az országban jelenleg mintegy 1700 embert ápolnak kórházban, 52-vel többet, mint szerdán, közülük 330-an intenzív kezelésre szorulnak. Az elmúlt hét nap folyamán átlagban naponta 24 ember vesztette életét a járvány következtében.

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök és Hugo de Jonge egészségügyi miniszter péntek este sajtótájékoztatót tart, ahol várhatóan újabb korlátozó intézkedéseket jelentenek be, egyebek között a színházak és mozik bezárását, nagyszabású események létszámkorlátozását, valamint a bárok és éttermek zárási idejének korábbra hozását. A fertőzés gócpontjai a nagyvárosok, elsősorban Amszterdam, Rotterdam és Hága.

A szomszédos Belgiumban is súlyosbodik a járvány, az országot továbbra is magas kockázatú zónának minősíti az Európai Járványügyi és Betegségmegelőzési Hivatal.

Az ottani közegészségügyi hivatal adatai szerint az újonnan fertőzöttek számának napi átlaga jelenleg 8200. A belga kórházakban jelenleg 2700 koronavírusos beteget ápolnak, köztük 451-et intenzív osztályokon. Jelenleg 234 páciens van lélegeztetőgépen.

Naponta átlagosan több mint 200-an szorulnak újonnan kórházi kezelésre koronavírus-fertőzés miatt, ami tovább növeli az egészségügyi intézményekre nehezedő nyomást a járvány negyedik hulláma során.

A belga kormány a járvány terjedésének megfékezése érdekében távmunkára kérte fel azokat, akik ezt megtehetik. A nemzeti járványügyi bizottság jövő pénteken egyeztet az egyre romló járványhelyzet kezeléséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.