Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2015. Március 27. 13:11, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Meisonnier

Holmes szerepében Sir Arthur Conan Doyle

Holmes szerepében Sir Arthur Conan Doyle

A dokumentumok egy jól kitervelt cselre utalnak, miszerint a rendőrfőnök félrevezető szándékkal írt leveleket Doyle-nak…

Újonnan felfedezett iratok arra engednek következtetni, hogy annak idején, a XX. század derekán a Staffordhisre-i rendőrség főnöke, saját kezűleg kreált bizonyítékokat, így próbálván besározni Arthur Conan Doyle hírnevét, és akkori magánnyomozását.
A sors iróniája, hogy a Sherlock Holmes-t megteremtő íróval éppen egy rendőrfőkapitány próbált meg kibabrálni, és éppen az író kerülhetett, ugyan csak rövid időre, de a saját maga által teremtett karakter szerepébe. Dr. Watson nem volt ott.

Doyle nyomoz

Sir Doyle egy bizonyos George Edalji ügyében kezdett el nyomozni, akit egy Birminghami ügyvéd vádolt meg azzal, hogy lovakat csonkított meg, illetve mérgezett tollal írt névtelen leveleket küldözget. Az ügyet egyébként a mai napig félig-meddig homály fedi, de már akkor is furcsa lehetett Doyle számára, ugyanis a nyomozást önerőből kezdte meg, ráadásul már az ügy jogerős lezárása után.

A történet másik szálát a staffordshirei rendőrfőnök, G A Anson, valamint Royden Sharp szolgáltatja, utóbbi a „great wyrley outrages” (nagy wyrley merényletek) ügyében volt érdekelt.

De előbb vissza napjainkba! Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 15:43, vasárnap | Belföld

Csapadékosabbá válik az időjárás a jövő hét elején

2023. Június 04. 10:00, vasárnap | Belföld

Így teszi rá a kezét a MOL a hulladékkezelő magáncégek vagyonára

Július 1-től már a MOL koncessziós cége kezeli a Magyarországon keletkező hulladékot.

2023. Június 04. 08:29, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: