Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 07. 14:43, szombat | Bulvár
Forrás: Stop.hu/Új Ász

Hoppá! Elveszi az állam Stohl András millióit?

Hoppá! Elveszi az állam Stohl András millióit?

Az Orbán-kormány 2012. január 1-jével életbe lépő törvénymódosítása értelmében Stohl András egyetlen fillért sem kaphat majd a jelenleg is készülőben lévő, új könyve után, ami egyfajta börtönnapló lesz.

A módosított törvény ugyanis egyértelműen rendelkezik a bűncselekményekkel kapcsolatos médianyilatkozatokból és szerzői jogokból származó bevételek felett.

A törvény értelmében a jogerősen elítélt bűnözők, illetve hozzátartozóik januártól nem kaphatnak pénzt a bűncselekményekkel kapcsolatban tett médianyilatkozataikért és szerzői jogi oltalom alá eső más tevékenységekért. Az ezzel ellentétes megállapodások semmisnek tekinthetők, a bennük meghatározott összeg az államot illeti. Tehát a színész most készülő könyvére kialkudott apanázsa minden bizonnyal az államkasszát gyarapítja majd.
Andrásnak a korábban megjelent, ráadásul a sikerlistákat hetekig vezető "Őszintén" című kötetével még szerencséje volt, hiszen az eredetileg a TV2-s Vujity Tvrtko által javasolt módosítás csak január elsejével lépett hatályba, így az abból származó milliós összegre nem is vonatkozik. Ugyanakkor a könyv hatalmas sikeréből következtetni lehet a most íródó napló kedvező fogadtatására, és annak várható rekordbevételére is, melyből viszont a 10 hónapra ítélt színész az Orbán-kormány döntése miatt már egyetlen fillért sem láthat. Ez bizonyosan komoly érvágás lesz a családnak, mivel a színész saját bevallása szerint is baráti kölcsönökből oldotta meg szerettei biztonságát arra az időre, amíg ő a rácsok mögött gyakorlatilag keresőképtelen.

Az Új Ász megkereste a színész ügyvédjét, dr. Ruttner Györgyöt, aki épp tegnap közölte ügyfelével a rá vonatkozó törvényi változásokat.

- Andrásnak nincs ilyen irányú szerződése, és mivel törvénytisztelő állampolgár, nem is lesz! Amennyiben a későbbiekben a jogszabály megengedi, tán elgondolkodik azon, hogy a jelenleg önmagának íródó emlékeket kiadassa. Egyelőre három kézzel fogható célja van annak, hogy a börtönben papírra veti gondolatait, és ezek a következők: egyrészről kiadja magából a feszültséget és lelki fájdalmat, másrészről újraolvasva sorait képes önmagát és a helyzetét objektíven, kívülről szemlélni. A harmadik ok pedig, hogy miután túl van a büntetésén, kézbe véve a rabságára emlékeztető sorokat úgy fogja érezni, hogy büntetése tovább tart, és azt is, miként élje az életét úgy, hogy többé ne kerüljön szembe a törvénnyel - nyilatkozta a napilapnak dr. Ruttner György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára