Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 03. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Horgászon kellett segíteni a Balatonon

Horgászon kellett segíteni a Balatonon

Elindult a viharjelzés a Balatonon és már az első nap menteni kellett a vízirendőröknek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra április 1-jén 14 óra körül segélyhívás érkezett, arról, hogy Pálkövén egy horgász - a II. fokú viharjelzés tiltása ellenére – egy csónakkal beevezett a Balatonba, azonban az erős szél elsodorta és önerőből nem tudott a partra evezni. A kiérkező vízirendőrök Révfülöpnél találták meg a győri lakost, akit a szolgálati kisgéphajóba emeltek, vízijárművét pedig vontára vették, és a pálkövei partszakaszon épségben biztonságba helyezték.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy ezen időszakban a Balaton átlag vízhőmérséklete 6 Celsius-fok körül mozog, ezért vízbeesés esetén magas a kockázata a hipotermiának.

A viharjelzés figyelembevételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.
Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan. Ilyen esetben úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel a vízben tartózkodni, csak a parttól számított 500 méteren belül szabad.

Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel. Ebben az esetben fürödni, valamint csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével) tilos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.