Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2022. Február 04. 09:02, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Horogra akadt miután 35 milliót csalt ki

Horogra akadt miután 35 milliót csalt ki

Más nevére létrehozott céggel csalt ki horgászfelszereléseket több mint 35 millió forint értékben egy férfi Nagypeterden.

A szigetvári nyomozók a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével 2022. február 2-án Nagypeterden elfogták azt a 29 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint csalással jutott több mint 35 millió forintot érő horgászfelszereléshez – közölte a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok alapján a feltételezett elkövető 2021. október 7-én egy pécsi ismerőse adataival indított egy vállalkozást és regisztrált egy e-mail címet, majd felvette a kapcsolatot egy németországi céggel. A nagykereskedéshez történő regisztrációhoz, a megrendelésekhez és a kapcsolattartáshoz is a hamis adatokat használta. A gyanúsított azt állította, hogy egy boltot, valamint egy webshopot szeretne nyitni, ezért szüksége van termékekre.

Tízszer rendelt összesen több mint 35 millió forintért különböző horgászfelszereléseket és csónakmotorokat Németországból, amelyekre a vállalat 30 napos fizetési határidőt adott, azonban a csaló többszöri felszólításra sem rendezte a tartozását, és a termékek egy részét továbbértékesítette, az ebből befolyó pénzt pedig felélte.

A rendőrök a megyében több házban és egy horgászboltban is kutatást tartottak, amely során megtalálták, és vagyonbiztosítás keretében lefoglalták a kicsalt felszerelések egy részét.

A gyanúsítottat az előállítását követően kihallgatták, amely során beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ellene csalás miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság.

Címkék: csalás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 24. 09:49, szerda | Kék hírek

Két millió forintért rendelt Elf Bart a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni.

2023. Május 22. 10:50, hétfő | Kék hírek

Komplett fegyverarzenált találtak egy albán férfinál Röszkén

17 gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket találtak egy albán férfinál a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol: sok teherautó-sofőr nem használja a biztonsági övet

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót szerdán.