Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Február 04. 09:02, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Horogra akadt miután 35 milliót csalt ki

Horogra akadt miután 35 milliót csalt ki

Más nevére létrehozott céggel csalt ki horgászfelszereléseket több mint 35 millió forint értékben egy férfi Nagypeterden.

A szigetvári nyomozók a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével 2022. február 2-án Nagypeterden elfogták azt a 29 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint csalással jutott több mint 35 millió forintot érő horgászfelszereléshez – közölte a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok alapján a feltételezett elkövető 2021. október 7-én egy pécsi ismerőse adataival indított egy vállalkozást és regisztrált egy e-mail címet, majd felvette a kapcsolatot egy németországi céggel. A nagykereskedéshez történő regisztrációhoz, a megrendelésekhez és a kapcsolattartáshoz is a hamis adatokat használta. A gyanúsított azt állította, hogy egy boltot, valamint egy webshopot szeretne nyitni, ezért szüksége van termékekre.

Tízszer rendelt összesen több mint 35 millió forintért különböző horgászfelszereléseket és csónakmotorokat Németországból, amelyekre a vállalat 30 napos fizetési határidőt adott, azonban a csaló többszöri felszólításra sem rendezte a tartozását, és a termékek egy részét továbbértékesítette, az ebből befolyó pénzt pedig felélte.

A rendőrök a megyében több házban és egy horgászboltban is kutatást tartottak, amely során megtalálták, és vagyonbiztosítás keretében lefoglalták a kicsalt felszerelések egy részét.

A gyanúsítottat az előállítását követően kihallgatták, amely során beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ellene csalás miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság.

Címkék: csalás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.