Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Július 13. 07:38, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hortobágyi robbanás - Kiengedték a kórházból a sérült katonát

Hortobágyi robbanás - Kiengedték a kórházból a sérült katonát

Kedden elhagyhatta a budapesti Honvédkórházat a július elsejei hortobágyi robbanásban megsérült tűzszerész katona - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A HM közleményében azt írta: 12 nap ápolás, kivizsgálás és több műtét után otthonába távozhatott a Magyar Honvédség Egészségügyi Központból a megsérült tűzszerész főtörzsőrmester. Kontrollvizsgálatokkal, majd rehabilitációval folytatódik kezelése - írta a HM.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő területen július elsején délután mentesítési feladatokat láttak el az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészei, amikor az egyik robbanótest, egy 250 kilogrammos bomba a hatástalanítás közben felrobbant. Négy tűzszerész meghalt, egy súlyosan megsérült.

A balesetben meghalt négy katonát hősi halottá nyilvánítják. Juhász Attila főtörzsőrmester, Rózsa Nándor főtörzsőrmester, Balázs Ádám őrmester és Kozár Gábor szakaszvezető balesete ügyében a közigazgatási eljárás mellett a honvédelmi miniszter utasítására belső szakmai vizsgálat is folyik.

A vizsgálat lezártáig leállították a terület mentesítését.

Simicskó István honvédelmi miniszter múlt héten egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: amikor Benkő Tibor vezérkari főnökkel a kórházban meglátogatták a sérült katonát, Tóth Péter főtörzsőrmester azt mondta: annyi esélye volt az életben maradásra, mint arra, hogy a bomba felrobban: "semmi". A honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a katonák, a profi tűzszerészek mindent megtettek, hogy hatástalanítsák a bombát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.