Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Május 04. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Riverside Baja Kommunikáció

Horváth Laller Lajos mindenképpen győzni szeretne a beledi Riverside Baján

Horváth Laller Lajos mindenképpen győzni szeretne a beledi Riverside Baján

A Beled központtal május 9-11. között megrendezendő versenyen rajthoz áll a hazai terepmotorozás valamennyi jeles képviselője.

Közeledik a Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja.A túrkevei idénynyitón Hodola Richárd lett az első, ám most Horváth Laller Lajos mindenképpen visszavágna legyőzőjének.

Egy rendkívül izgalmas és látványos versennyel nemrég Túrkevén megkezdődött a 2014-es Magyar Terep-rallye Bajnokság. A sportágszerelmesei örömmel tapasztalhatták, hogy idén ismét több motoros és quados áll rajthoz, ami a szakág fellendülését is eredményezheti.

„Úgy érzem, hogy az elmúlt évek mélypontja után igenis most jó bajnokságot szerveznek számunkra, és talán eljutunk majd oda is, ahova a külföldi versenyeken, hogy kétszer annyi motoros és quados indul egy-egy futamon, mint autós. Négy éve még itthon is vagy tizenöten álltunk rajthoz, és most újra megvan ennek az esélye, hiszen elég nagy a motoros bázis. Úgy érzem, idén a szervezők mindent megtesznek azért, hogy az endurosoknak és a motokrosszosoknak is csábítóvá tegyék a versenyeinket” – fogalmazott Hodola Richárd, aki megnyerte a túrkevei idénynyitót.

A magyar bajnoki címvédő, Európa-bajnoki bronzérmes motoros idén sem szeretné eredményességben alábbadni, mint 2013-ban, éppen ezért valamennyi versenyen szeretne rajthoz állni, és nyerni. A következő bajnoki forduló, a Rábaköz Kupa utóda, a Riverside Baja, melyet Beled központtal rendeznek meg május 9-11-e között.

„Nekem ez a majdnem hazai versenyem, hiszen zalai vagyok, ráadásul itt mindig jól szoktam menni. Tavaly megnyertem a Rábaköz Kupát, és természetesen a Riverside Bajára is győzni megyek. Új Yamahámmal már nagyon jól összerázkódtunk, és bízom abban, hogy ebben az évben nemcsak megvédem a bajnoki címem, hanem újra dobogóra állhatok majd az Eb összetettjében. Noha most a következő bajnokira készülök gőzerővel, a fő versenyem az augusztusi HunGarian Baja lesz, ahol a nemzetközi mezőnyben is dobogóra szeretnék állni” – jelentette ki Hodola.

Nos, nem lesz egyszerű dolga már a jövő hétvégén sem, ugyanis a Túrkevén második Horváth Laller Lajos ezúttal a visszavágna. A 2015-ös Dakarra készülő motoros is úgy látja, az idei bajnokság talán visszatérhet a régi versenyek szintjére, és ehhez a szervezők nagyon jó kezdeményezése, a nevezésekben bevezetett árkedvezmény is jelentősen hozzájárulhat.

„Tény, hogy ebben az évben mindent alárendelek a jövő évi Dakarnak, de a felkészülésem alatt annyi magyar versenyen indulok el, amennyin csak lehetőségem lesz. Kőkeményen készülök, naponta kétszer edzek, amit heti két motorozással is kiegészítek. Túrkevén sajnos kikaptam Ricsitől, de kettőnk csatájára jellemző, hogy volt olyan 85 kilométeres szakasz, amikor egy másodperc volt közöttünk. De most aggódhat az örök ellenfelem, mert a Riverside Baján bejelentkezem a győzelemért. Mindent megteszek, hogy megelőzzem a címvédőt, ha az kell, vért is iszom” – árulta el mosolyogva Laller, aki szerint a nagyon látványosnak ígérkező hosszú vasárnapi szakasz lesz a döntő a győzelem felé vezető küzdelemben.

Felső képen Hodola Richárd, alsó képen Horváth Laller Lajos.

Címkék: beled, motor, Terep-rallye

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 16:00, péntek | Helyi

Egy hónapja eltűnt ez a fiú. Ki látta?

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó fiatal megtalálásához.

2022. December 02. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. December 02. 09:00, péntek | Helyi

Pályakarbantartási munkák miatt vonatpótló buszok járnak december 7-én

A vágányzári menetrend a Csorna-Sopron, Csorna-Győr, Csorna-Szombathely vonalakat is érinti.

2022. December 01. 16:00, csütörtök | Helyi

Kannabisz ültetvény a jobaházi kavicsbányató mellett

A csornai rendőrök befejezték a 26 éves fiatalemberrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát.