Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 05. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hősies helytállásáért elismerést kapott a tűzoltó

Hősies helytállásáért elismerést kapott a tűzoltó

Főhadnagy lett a csornai egészségügyi központban dolgozó pszichológusnő.

Tízen vehették át első tiszti kinevezésüket a hétvégén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A katasztrófavédelem most elismert munkatársai a fővárosban, a főigazgatóságon, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szolgálnak

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója javaslatára kinevezte Győr-Moson-Sopron megyéből tűzoltó főhadnaggyá Ritter Andreát, a csornai Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központ (TEPMEK) pszichológusát.

Az ünnepségen Tollár Tibor számos, tűzoltói beavatkozással összefüggő elismerést is átadott.

Hősies helytállásáért elismerésben részesült Tóth Gábor tűzoltó zászlós, a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi referense.

Tóth Gábor szeptember 14-én hivatali ügyintézésre indult, amikor útközben észlelte, hogy Győrben a Szigethy Attila utcán lévő üzemanyagkúton egy 12 tonnás hűtődobozos tehergépjármű motortere füstöl. Azonnal odasietett és oltásba kezdett. A helyszínen lévő 12 kg-os porral oltó készülékkel megfékezte a fülkében kezdeti stádiumban lévő tüzet, majd a motortérben lobbanó lángot a kútkezelőtől kapott tűzoltókészülék segítségével fékezte meg. Később a locsolásra használt slaggal folytatta a jármű oltását. Így a kiérkező tűzoltóknak az utómunkálatokat kellett elvégezniük. Tóth Gábor tűzoltó zászlós gyors helyzetfelismeréssel, szakszerűen eloltotta a tehergépjárművet, hatékonyan alkalmazta tűzoltó tapasztalatát. Segítségével nemcsak a tehergépkocsi tüzét fékezte meg, hanem megelőzte az üzemanyagkút kigyulladását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból