Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Február 19. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Hova lettek az Euro milliók, forint százmilliók?

Hova lettek az Euro milliók, forint százmilliók?

Sommás állampolgári vélemény a Berg Gusztáv hídra vezető, kapuvári önkormányzat által építtetett kerékpárútról.

Egy felháborodott kapuvári olvasónktól kaptuk az alábbi fényképeket és információkat. Még egy éve sincs, hogy nagy ünnepség keretében felavatták a Hansági-főcsatornán átívelő, báró Berg Gusztáv nevét viselő negyvenméteres hidat, amely a térség személy- és biciklis forgalma mellett a kerékpáros turizmust szolgálja az elképzelések szerint. Osztrák oldalon kiváló minőségben meg is építették a hídra vezető utat. Azóta is szóbeszéd tárgya azonban Kapuváron az építkezés, a katasztrofális minőség. Sokan kérdezik meg, hogy ki is építette ezt a "kerékpárutat", ki ellenőrizte az építőt, ki adott engedélyt az elvégzett munkák kifizetésére, ellenőrizte-e azóta valaki, hogy milyen állapotban van a tavaly átadott létesítmény? Az is sokakat érdekel, hogy elszámolt-e már a kapuvári önkormányzat a munkával, kifizették-e az Európai Unió támogatását a városnak? Ki a felelős ezért a trehány munkáért, felelősségre vont-e bárkit egy arra illetékes, vagy rendben valónak találják ezt a munkát?

Az akkori híradások szerint az új gyalogos- és kerékpároshíd egy 7,3 millió eurós (6,2 milliónyi pályázati forrásból megvalósuló), határon átnyúló közlekedésfejlesztési projekt része, a Hanság és az ausztriai Fertőzug összeköttetését javítja, a magyar oldalon kerékpárút-fejlesztésből áll. Ennek során a magyar oldalon 2,3 millió eurót (670 millió forintot) használtak fel; ennek öt százalékát Kapuvár önkormányzatának önrésze tette ki, a többi pályázaton elnyert uniós és kormányzati támogatás.

A munkálatok részeként öt kilométeren aszfaltos, nyolcon murvás kerékpárút, valamint két és fél kilométernyi murvás mezőgazdasági út épült. Több, már meglévő szakaszon a kerékpárosokat tájékoztató táblákat helyeztek ki, négy kerékpáros pihenőt és egy gyalogosok, valamint biciklisek számára járható hidat építettek.

A képeket beküldő olvasónk szerint az aszfaltos út a képeken látható botrányos minőségben "készült el", a 8 km murvás kerékpárútnak nyoma sincs.

Ilyen egy igazi kerékpárút Balf környékén. 2,6 méter széles, szépen aszfaltozott és felfestett. Magyarországon is lehet minőségi munkát végezni. Olvasónk ezt összehasonlítási alapnak küldte be.

A kapuvári "kerékpárút" így sikerült, 1,9 m széles, 10 hónappal az átadás után töredezett, foltos.

Innen következne a 8 km murvás út. Nyoma sincs.

Valaki keresetlen szavakkal időtállóan fejtette ki a véleményét az útról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.