Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2023. Március 21. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Montázs Kézműhely Egyesület Hövej

Húsvéti díszek, újrahasznosított tárgyak

Húsvéti díszek, újrahasznosított tárgyak

Vásárral és ruhabörzével.

A háztartási szemét, amit nap mint nap termelünk, hatalmas mértékben szennyezi környezetünket, erre muszáj megoldást találni. Az újrahasznosítás egyik fő célja, hogy bolygónk erőforrásait kíméljük, hogy még sokáig lehessen azokat felhasználni. Maga a folyamat lényege a szelektív gyűjtés, s abból újra használható dolog készítése.

Fontos a megelőzés is, például, ha csökkentjük a nehezen lebomló csomagolóanyagok számát, s helyettük újrahasznosított táskákat használunk. Szomorú dolog kidobni az olyan ruhák tömkelegét, amelyek már nem tűnnek olyan divatosnak, mint fénykorukban, vagy csak kinőttük őket. Ezek a ruhák vagy még másnak jól jöhetnek, vagy új köntösbe öltöztethetjük őket, vagy egy kis átalakítással teljesen új funkciót kaphatnak. Ezt a feladatot tűzte most ki magának a höveji Montázs Kézműhely Egyesület néhány tagja.

Szeretettel várnak mindenkit egy ruhabörzével egybekötött KREAtív TÚRÁra, ahol a ruhák és újrahasznosított tárgyak vására mellett a résztvevők saját maguk is elkészíthetnek 1-1 húsvéti dekorációt - akár pólódarabokból, akár tojástartókból...
A megvásárolt ruhák és tárgyak ellenértékének egy részét jótékony célokra, valamint az Alkotóház felújítására fordítják.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 16:00, szerda | Helyi

Ötszázhatvanezer forintot lopott a zsebtolvaj

Segítsen, ha felismeri!

2023. Június 07. 13:00, szerda | Helyi

Kert és madárhangok a zenében

Zenetörténeti előadás az Eszterházy-kastély kertjében.

2023. Június 07. 09:00, szerda | Helyi

Beszélgetés Devecseri Zoltán költővel

Ünnepi Könyvhét Kapuváron

2023. Június 06. 16:00, kedd | Helyi

Ideiglenesen zárva lesz a Rábatamási MBH Mobil Bankfiók

Az MBH Bank közleménye