Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 27. 10:08, kedd | Helyi
Forrás: saját

Húsvéti felhívást tettek közzé a térségi polgármesterek

Húsvéti felhívást tettek közzé a térségi polgármesterek

Közös otthonunk nyugalmáért, gyarapodásáért.

A városok polgármestereinek kezdeményezésére közös nyilatkozatot adtak ki a választókerület polgármesterei a húsvét közeledtével arról, hogy az ünnepi időszakban ne durvuljon el a kampány. A nyilatkozat szerint eddig sem volt gyűlölködés, mások becsületébe gázoló kampány, jelei sem mutatkoztak. Reméljük ez így is marad. Állítólag Csorna polgármestere a sajtónak megküldte a nyilatkozatot. Ismét azt tapasztaltuk, hogy számára az Inforábaköz nem is létezik, minket megint "kifelejtettek". Ennyit a megbecsülésről. Szerencsére több olyan polgármester is van a térségben, akik nem csak olvassák portálunkat, hanem használják is az Inforábaköz által nyújtott lehetőségeket településük népszerűsítésében. Tőlük megkaptuk a szöveget, amit az alábbiakban közzéteszünk.

Országgyűlési választások évében vagyunk. A választások tétje legalább akkora, mint korábban. Az is lehet, hogy még nagyobb a tét, hiszen az Európát fenyegető biztonsági, gazdasági, társadalmi kihívások minket, magyarokat is érintenek, elbizonytalaníthatnak. A bizonytalanság pedig feszültséget szül. Márpedig ott, ahol bizonytalanság és feszültség van, könnyen felütheti a fejét a gyűlölködés is.

Szerencsére, térségünket, a Rábaköz és a Sokoróalja településeit közös erőfeszítéseink nyomán mindeddig elkerülte a személyeskedő, hazugságok terjesztésén nyugvó, mások becsületébe gázoló kampány.

A közelgő húsvéti ünnepekre tekintettel is, őszintén bízunk abban, hogy a békesség, a remény, egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése fogja jellemezni a választásig hátralévő időszakot is.

Szívből reméljük, hogy az itt élő családok, a felnövekvő nemzedékek, az idősek érdekében, a választáson induló jelöltek kiemelt értéknek tekintik közös otthonunk nyugalmának és gyarapodásának fenntartását.

Ennek érdekében felszólítjuk térségünk jelöltjeit, hogy személyes példát mutatva is tegyenek meg mindent ezért.

A Rábaköz és a Sokoróalja a biztonságos fejlődés útján szeretne maradni.

Legyen a választás az, aminek lennie kell: a programok, az eredmények, térségünk boldogulásáért tett személyes erőfeszítések békés versengése.

A nyilatkozathoz polgármesterük beleegyezésével az alábbi települések csatlakoztak:

Acsalag, Agyagosszergény, Árpás, Babót, Bágyogszovát, Barbacs, Beled, Bezi, Bodonhely, Bogyoszló, Bősárkány, Cirák, Csáfordjánosfa, Csapod, Csikvánd, Csorna, Dénesfa, Dör, Edve, Egyed, Enese, Farád, Fehértó, Fertőendréd, Gyarmat, Gyóró, Győrsövényház, Győrszemere, Himod, Hövej, Ikrény, Jobaháza, Kapuvár, Kisbabot, Kisfalud, Kóny, Koroncó, Maglóca, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Mérges, Mihályi, Mórichida, Osli, Páli, Pásztori, Potyond, Pusztacsalád, Rábacsanak, Rábacsécsény, Rábakecöl, Rábapatona, Rábapordány, Rábasebes, Rábaszentandrás, Rábaszentmihály, Rábaszentmiklós, Rábatamási, Répceszemere, Sobor, Sopronnémeti, Szany, Szárföld, Szil, Szilsárkány, Tárnokréti, Tét, Vadosfa, Vág, Vásárosfalu, Veszkény, Vitnyéd, Zsebeháza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.