Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2022. Január 19. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délutáni viharkárok felszámolásánál

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délutáni viharkárok felszámolásánál

A hivatásos tűzoltók mindig számíthatnak az önkéntesekre.

Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg hetvenkettő önkéntes tűzoltó egyesületnek van együttműködési megállapodása hivatásos tűzoltósággal. Közülük nyolc egyesületnek van önálló beavatkozásra is jogosultsága.

A szélsőséges időjárás miatt évente többször kérik a hivatásosok az önkéntesek segítségét, hiszen amikor hirtelen tömegével érkeznek a lakossági bejelentések, a településeken működő önkéntesek segítsége helyben gyorsabban érkezik, nagy segítséget jelentve a szintén riasztott hivatásos tűzoltóknak.

2021-ben a hivatásos egységeket támogató önkéntes tűzoltó egyesületek nyolcszázharmincnégy alkalommal vonultak különböző tűz-és káresetekhez.

Legutóbb a hétfő délutáni szeles időjárás alkalmával nyújtottak segítséget a hivatásos tűzoltóknak a viharkárok elhárításánál. Legtöbbször útra, kerítésre dőlt fákat, forgalmi akadályt okozó lehasadt faágakat távolítottak el.

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délután tomboló szél okozta viharkárok felszámolásánál. Győrújbarátról, Dunaszigetről, Börcsről, Ásványráróról, Hédervárról, Jánossomorjáról, Fertőszentmiklósról, Halásziról, Kunszigetről, Öttevényről, Nagycenkről, Banáról, Beziről, Pannonhalmáról, Sarródról, Nagylózsról, Bősárkányról, Csornáról, Bogyoszlóról és Veszprémvarsányról riasztottak a megyei műveletirányítási központból egy-egy önkéntes rajt, akik gyorsan és hatékonyan hárították el a vihar okozta károkat, vagy biztosították a kárhelyszíneket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság köszöni az önkéntesek munkáját, melyet saját polgári foglalkozásuk mellett önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végeznek a lakosság biztonsága érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 16:00, péntek | Helyi

Rendkívüli hétvégi nyitvatartás a kormányablakokban június végéig

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár.

2022. Május 27. 13:33, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Ez a hétvége elsősorban a gyerekeké.

2022. Május 27. 09:00, péntek | Helyi

Mert az autónk nem a trezorunk...

A rendőrség bűnmegelőzési felhívása.

2022. Május 26. 15:38, csütörtök | Helyi

Hármas karambol történt Szany és Marcaltő között

Újra leszállt a mentőhelikopter Szany mellett.