Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2022. Március 30. 12:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Huszonnyolc településen hatmilliárd forintból újulnak meg bölcsődék

Huszonnyolc településen hatmilliárd forintból újulnak meg bölcsődék

Huszonnyolc településen hatmilliárd forintból újulnak meg bölcsődék, ötszáz új férőhely jön létre - jelentette be a pénzügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Mihály a bejegyzés alatt megosztotta a kormany.hu-n megjelent közlemény linkjét.

Az itt elérhető szövegben az áll, hogy a kormány politikájának középpontjában 2010 óta a családok állnak.

A családi adókedvezmények és támogatások mellett a folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyek is nagy segítséget nyújtanak a gyermeket nevelő szülőknek - tették hozzá.

A kormány az elmúlt 12 évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei férőhelyek számát: míg 2010-ben 326 településen mindösszesen 32 ezer bölcsődei férőhely segítette a kisgyermekes édesanyákat, 919 településen több mint 55 ezer bölcsődei ellátást biztosító férőhely áll rendelkezésre - hívták fel a figyelmet.

A Pénzügyminisztérium bölcsődefejlesztési programjáról azt közölték, hogy a pályázat az ország teljes területén kiemelt figyelmet fordított azokra a településekre, ahol hiányos bölcsődei ellátással vagy férőhelyhiánnyal küzd az önkormányzat.

Az idei fordulóban a támogatási összegek is emelkedtek: bölcsődekorszerűsítés vagy meglévő bölcsőde bővítése esetén 240 millió forintra, míg új bölcsőde kialakítása esetén legfeljebb 672 millió forintra pályázhattak az önkormányzatok.

A mostani döntési ütemben a február 23-ig benyújtott pályázatok támogatása vált lehetővé. A támogatásnak köszönhetően 475 új férőhellyel 41 bölcsődei és mini bölcsődei csoport jön létre.

A mostani döntéssel együtt - 2018-as indulása óta - több mint 15 milliárd forintot biztosított a kormány a bölcsődefejlesztési programra - írták.

Címkék: bölcsőde, fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 07. 08:04, csütörtök | Belföld

Varga Mihály: Magyarországon a legkedvezőbb a családok aránya az adósságfinanszírozásban

Magyarországon a legkedvezőbb a családok aránya az adósságfinanszírozásban - hívta fel a figyelmet a pénzügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

2022. Július 07. 07:00, csütörtök | Belföld

A kiskereskedelmi adatokból látszik a vásárlási szokások változása

A háztartások fogyasztása májusban tetőzhetett, az első negyedévi állami juttatások nagy részét már felélte a lakosság és vásárlási szokásait a magas inflációnak megfelelően kezdi átalakítani

2022. Július 07. 05:00, csütörtök | Belföld

Óriási gerendák öklelték fel a szembejövő autóst Solymáron

Óriási szerencséje volt annak a sofőrnek, akinek autójára deszkák és gerendák zúdultak Solymáron. A rakomány túl hosszú és túl súlyos is volt.

2022. Július 06. 18:03, szerda | Belföld

Rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint,