Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 05. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Tour de Hongrie

Idén Fertődről indul a Tour de Hongrie

Idén Fertődről indul a Tour de Hongrie

Június 28-án indul a magyar kerékpáros körverseny.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2016-ban június 28-án Fertődről rajtol.-jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón.

A 2016-os útvonalat a főszervező, Eisenkrammer Károly mutatta be. A Tour de Hongrie prológjának, vagyis a rövid, másfél kilométeres egyéni időfutamnak – akárcsak tavaly – Szombathely belvárosa ad otthont. Másnap, az 1. szakasz során fertődi Eszterházy kastélyból indulva Keszthelyre, a Festetics kastélynál felállított célig jut el a mezőny. A harmadik versenynapon Keszthely és Siófok közötti etapra kerül sor, a cél a jellegzetes siófoki víztorony tövében lesz.

Július elsején Cegléd központjában lesz a 3. szakasz rajtja. Az alföldi, teljesen sík szakaszon látványos mezőnysprint várható a Karcagon felállított célban. Innen indul július 2-án a viadal királyetapja, a karaván Magyarország legmagasabb csúcsán, a Kékestetőn zárja ezt a szakaszt. A zárónapra a Gyöngyös és Budapest közötti mezőnyverseny marad, a hagyományoknak megfelelően 2016-ban is a Fővárosban, a Budai Várban fejeződik be a hatnapos Tour de Hongrie.

A Tour de Hongrie ebben az évben is szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában, a 2.2-es kategóriájú nemzeti körverseny összdíjazása meghaladja majd az ötmillió forintot. Az egyéni verseny legjobbjai ebben az évben is megkülönböztető mezeket viselnek majd, az összetett legjobbja sárga, a gyorsasági pontverseny legjobbja zöld, a hegyi pontverseny legjobbja piros, a legjobb 23 évnél fiatalabb kerékpáros pedig fehér mezt húzhat fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.