Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 29. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Idős embereket csaptak be a győri csalók

Idős embereket csaptak be a győri csalók

A Győri Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta az ügyét annak a három győri férfinek, akik 2012-ben csalássorozatot követtek el. (A fotó illusztráció.)

A gyanúsítottak idős korú sértettektől csaltak ki pénzt oly módon, hogy vezetékes telefonjaikon felkeresték őket és unokájuknak adtak ki magukat.

A csalók a 70-80 év közötti nyugdíjasokat egy meg nem történt balesetrehivatkozva ejtették tévedésbe és meghatározott összeget követeltektőlük. A hírtől megrémült és meglepődött nagyszülők a spóroltpénzüket önként adták át az időközben a gyanúsítottak általlakcímükre irányított taxisofőröknek.

Az idős emberek pár óra vagy nap elteltével mondták elhozzátartozóiknak a történteket és ekkor döbbentek rá, hogy„átverés” áldozatai.

A győri nyomozók a bűncselekmények elkövetőit, a 46 éves Sz. Lajos, a29 éves J. János és a 36 éves L. István győri lakosokat elfogták éseljárás alá vonták.

A Győri Rendőrkapitányság a három gyanúsítottal szemben üzletszerűenelkövetett csalás bűntette miatt folytatott nyomozást befejezte ésvádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja időskorúak , illetve hozzátartozóik figyelmét, hogy amennyiben hasonló eset történne velük azonnal vegyék fel a kapcsolatot azon személlyel, akire a hívó fél hivatkozik illetve gyanús körülmény esetén haladéktalanul értesítsék a Rendőrséget!

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!