Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2012. Február 22. 09:37, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Idősek farsangja Szanyban

Idősek farsangja Szanyban

A köszöntő és az ünnepi műsor fényképeit külön képgalériában töltöttük fel.

"-Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Kedves Vendégeinket Szany nagyközség nagy családjának tiszteletre méltó tagjait, nyugdíjasainkat – kezdte mondanivalóját a rendezvénytlevezénylő Hárí Pethő Adrien.

Mára már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal –ilyenkor farsang farkának legutolsó napján, húshagyó kedden – összejövünk azért, hogy hálánkat, megbecsülésünket, szeretetünket fejezzük ki azoknak, akik hosszú munkában eltöltött évek után köztünk töltik nyugdíjas éveiket.Megint eltelt egy év, egy évvel öregebbek lettünk és sajnos egy év alatt kevesebben is lettünk.
Tisztelettel hajtom meg a fejem azon szanyi idős emberek emléke előtt, akik ez alatt a röpke esztendő alatt örökre elmentek. Tisztelettel hajtom meg azok előtt is, akik a mai nap itt vannak, elfogadták meghívásunkat, azoknak pedig, akik egészségi állapotuk miatt ezt nem tehették meg, kívánok mihamarabbi gyógyulást, vagy türelmet a betegség elviseléséhez.
Azt kívánom minden szanyi idős embernek, vegye körül őket igazi szeretet, gondoskodó család, jó szomszédság, igaz barátság, kedves ismerősök, s talán ez a mai délután is segíti a rég nem látott barátok, jó ismerősök találkozását.
Ennek az alkalomnak a megteremtéséért köszönet illeti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának aktívan tevékenykedő tagjait és az ő munkájukat ezúttal is segítő Tóth Imre plébános urat. Ezentúl Szany Nagyközség Önkormányzatának és a helyi vadásztársaságnak nélkülözhetetlen támogatása is kellett az idősek farsangjának létrejöttéhez."

Kovács Lászlóné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szanyi csoportjának vezetője köszöntötte a megjelenteket és azokat, akik hozzájárultak bármely formában a rendezvény megszervezéséhez. A már eltávozott idős személyek emlékére gyertyát gyújtottak. .
"- Akikkel most együtt vagyunk nekik szívből kívánjuk, hogy továbbra is ragyogja be életüket a napfény derűje és fénye." Majd mindenki számára megszívlelendő gondolatokkal, Saint-Exupéry imájának idézetével fejezte be ünnepi beszédét Kovács Lászlóné.

Németh Gergely Szany Nagyközség polgármestere, majd Tóth Imre plébános is köszöntötte a jelenlévőket. Az asztali imádság után kezdetét vette az ebéd, majd az ünnepi műsor, melybena szívet melengető, bensőséges hangvételű előadásoktól a mulattató, kacagtató produkciókigminden megtalálható volt. Ebben közreműködtek a Szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola diákjai, a Borostyán Klub, A Rábaszentandrási Vadrózsa Énekkar, A Szanyi Bokréta Néptánc Együttes, Orbánné Nagy Hajnalka irányításávbal működő Palánta Néptánccsoport Greznár Zoltán és zenekara, Rugli Béla.
A szívből szóló produkciókat a nyugdíjasok könnyes szemekkel, helyenként együtt énekelve, vastapssal köszönték meg az előadóknak.

A képgalériák a nevekre kattintva tekinthetők meg.

köszöntő

ünnepi műsor

Címkék: szany

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 16:04, vasárnap | Helyi

Sok kárt okozott a szombati szélvihar

Szombaton hajnalban adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást Győr-Moson-Sopron vármegyére.

2023. Február 05. 10:00, vasárnap | Helyi

A csornai rendőrök befejezték a kónyi kamionbaleset vizsgálatát

Ittas volt az 56 éves sofőr.

2023. Február 04. 10:00, szombat | Helyi

Március 1-től teljesen átalakítják a háziorvosi ügyeleti rendszert a megyénkben

Megyénk háziorvosait már tájékoztatták a várható változásokról.

2023. Február 03. 16:00, péntek | Helyi

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható szélviharok miatt

A későbbiekben piros vészjelzés kiadása sem kizárható.