Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ifjú feltalálókat és tudósjelölteket keresnek

Ifjú feltalálókat és tudósjelölteket keresnek

A Magyar Innovációs Szövetség 22. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az MTVA közreműködésével. A rendezvény fővédnöke Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára, társ-fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. Pályázati határidő: 2013. január 7.

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1992. október 1. és 1999. augusztus 31. között született fiatal. Az egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, abban az esetben, ha a pályázati munkát az egyetem, főiskola megkezdése előtt elkezdték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az európai döntőn csak azok vehetnek részt, akik magyarországi iskolába járnak.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai és matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató- vagy fejlesztő-, illetve tudományos munka eredményével.

A nyertesek értékes folytatólagos vagy egyszeri ösztöndíjban részesülnek, és számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt.

A kidolgozandó vagy megoldandó feladat legfeljebb 2 oldalas vázlatát doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben 2013. január 7-én 15 óráig a verseny titkárságára. Az I. fordulóban elfogadott pályázatok tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását, illetve a fejlesztés eredményét 2013. május 3-án, 15 óráig beérkezően kell beküldeni.

A bemutatásra alkalmas pályaműveket 2013 júniusában kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők, illetve szeptemberben is bemutatják azokat a Kutatók Éjszakáján. Az ünnepélyes díjátadás időpontja a júniusi kiállítás megnyitója. A legjobb munkákat a pályázók külön műsor keretében, személyesen is bemutatják.

A részletes felhívás és további információk a www.innovacio.hu weboldalon olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.