Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 24. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Igazi példaképtől tanulhattak a lányok

Igazi példaképtől tanulhattak a lányok

Farkas Ágival a bősárkányi edzés után beszélgettünk.

Korábban megírtuk, hogy utánpótlás lány kézilabda edzőtábort tartanak Bősárkányban, ahol a kedd délutáni edzést Farkas Ági, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, európabajnok, világválogatott átlövő tartotta a 10-től 16 évesig három korosztály csapatainak. Az edzés és az autogram osztás után beszélgettünk az egykori világklasszis játékossal.

- Hosszú és gazdag kézilabda pályafutás áll Ön mögött. Ki lehet azt választani a sok eredmény közül, hogy melyikre a legbüszkébb?

- Én inkább úgy válaszolnék, hogy melyik a legemlékezetesebb. A sportolók számára általában a legfontosabb torna az olimpia, így nekem is legemlékezetesebb a Sidney olimpia, amikor a dánok elleni döntőben végül ezüstérmet szerzett a csapat. A legközelebb a szívemhez mégis a romániai EB arany áll, mert ott megmutattuk Európának, mit tudunk. Az az aranyérem mindenkinek kellett, az „ezüstös lányoknak” az aranyérem végül mégiscsak jobban melegítette a szívét.

- És most mivel foglalkozik Farkas Ági, aki egykor a világ egyik legjobb kézilabdázónője volt?

- Ha vannak ilyen felkérések, akkor azoknak nagyon szívesen eleget teszek. Nem a kézilabdázásban dolgozom. A sportot mindig népszerűsítem, szeretném, ha minél többen kézilabdáznának. Szerencsére van rá kereslet, felnéznek az emberek a kézilabdára. Ez egy olyan sport, amit érdemes csinálni, közösség nevelő ereje van, és a legjobbak világra szóló eredményeket is elérhetnek. Nem lesz mindenkiből éljátékos, de nem is kell. Ha összekovácsol egy közösséget, jól érzik magukat játék, edzés közben, már megéri csinálni.

- Itt Győr közelében kiemelkedő példákat látnak a gyerekek, elég, ha az AUDI-ETO csapatára gondolunk, a Rábaköznek szép kézilabda múltja van. Lehet ebből profitálni?

- Nagy előnye a térségnek, hogy van egy nagy NB I-es csapata, akiket világ szinten jegyeznek. Az látszik a sportág népszerűségén. Szerencsére az ország egész területén a mi egykori csapatunk tagjait nagy szeretettel fogadják, még mindenhol emlékeznek ránk. A kézilabdát Magyarországon mindenhol szeretik.

- Ugye az azért országosan nem jellemző, hogy egy ekkora községben 3 korcsoportban 41 lány kézilabdázik?

- Ez így van. Nagyon melengetné a szívemet, ha az ország bármely területén ilyen meghívást kapnék. Annak ellenére, hogy ez nem egy szabványos csarnok, amiben állunk, mégis mozgási lehetőség télen nyáron a gyerekeknek. Nagyon örülnék, ha Magyarországon ekkora falvakban ekkora termek lennének, amit aztán persze meg is kell tölteni sportoló gyerekekkel.

- A civil életben is további sok sikert kívánunk!

- Köszönöm.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.