Városlista
2021. augusztus 2, hétfő - Lehel

Hírek

2015. Október 21. 07:58, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Igazságügyi beszámolókat tárgyalnak ma a képviselők

Igazságügyi beszámolókat tárgyalnak ma a képviselők

Az Országgyűlés ma tárgyalja a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal elnökeinek, valamint a legfőbb ügyész tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókat.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az igazságügyi szervek vezetőinek felszólalásaira az első három napirendi pontban kerül sor. Darák Péter, a Kúria elnöke, Handó Tünde, az OBH vezetője, valamint Polt Péter legfőbb ügyész egyaránt fél-fél órában számolhat be hivatala 2014-es tevékenységéről, míg a vita végén ugyanennyi időben válaszolhatnak a képviselők felszólalásaira.

Ezt követően az adózás rendjéről szóló törvény módosítása kerül terítékre. A kormány előterjesztésében alapvetően eljárási szabályokon változtatna, így például közös folyószámla-nyilvántartásba kerülhetnek az adó- és vámhatóság által nyilvántartott fizetési kötelezettségek, az szja-ban pedig felemelhetik a részletfizetés értékhatárát.

Az utolsó napirendi pontban egy uniós jogharmonizációs célt szolgáló pénzügyi változtatási javaslatról mondhatják el véleményüket a képviselők.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 02. 18:09, hétfő | Belföld

Egy általánosiskolás-korú gyermek beiskolázása 50 ezer forint is lehet

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő tanévkezdés előtt, ugyanis egy általánosiskolás-korú gyermek teljes beiskolázása akár 50 ezer forint is lehet, amennyiben a tanfelszerelések mellé új iskolatáska is szükséges

2021. Augusztus 02. 17:01, hétfő | Belföld

Nem történt bűncselekmény a Hungaroring területén

A rendőrség fokozott jelenlétének köszönhetően nem történt bűncselekmény a Hungaroring területén és a környező kempingekben sem - közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján hétfőn.

2021. Augusztus 02. 16:05, hétfő | Belföld

Orkán erejű széllökést is regisztráltak vasárnap

Orkán erejű széllökést is regisztráltak a vasárnapi zivatarok során; az előzetes adatok alapján a napi szélrekord is megdőlt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

2021. Augusztus 02. 15:04, hétfő | Belföld

Kezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Hétfőn megkezdődik az ingyenes tankönyvek kiszállítása az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról