Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Július 17. 18:39, szerda | PR
Forrás: (x)

Így lesz modern és örök klasszikus a fürdőszoba

Így lesz modern és örök klasszikus a fürdőszoba

A fürdőszoba otthonunk egyik legintimebb helyisége, melyet igen gyakran használunk, ezért fontos, hogy igazán jól érezzük ott magunkat.

A tökéletes fürdő megtervezésekor sok szempontot érdemes figyelembe vennünk: alaposan át kell gondolni, hogy milyen színeket, anyagokat használunk, de azt is, hogy milyen berendezési tárgyakat, kiegészítőket választunk. Ha odafigyelünk a részletekre, a minden igényt kielégítő modern, mégis örök klasszikus fürdőszoba megvalósítható: lássuk, hogyan!


1. Válasszunk semleges színpalettát


Új bútorokat, kiegészítőket bármikor vásárolhatunk, de a falak és a csempe színét valószínűleg nem fogjuk olyan gyakran váltogatni. Ezért érdemes a semleges, visszafogott színekkel operálni: dönthetünk a fehér, a bézs, a szürke vagy a pasztell árnyalatok mellett, ezek biztosan soha nem mennek ki a divatból, ráadásul könnyen kombinálhatók más elemekkel. A visszafogott árnyalatokat könnyen ellensúlyozhatjuk színes kiegészítők, fekete csaptelepek használatával, így biztosan nem fogjuk unalmasnak érezni a helyiséget.

A fürdőszobában fontos a könnyű tisztíthatóság, ez pedig egy újabb érv a világos színek mellett: a sötét csempén sokkal gyorsabban meglátszódhat a vízkő, ezért ha nem akarjuk hetente súrolni a fal- és padlófelületeket, lehetőség szerint kerüljük el ezeket az árnyalatokat.

2. Használjunk minőségi anyagokat

Talán mondani sem kell, de a magasabb minőségű alapanyagok segítségével érhetünk csak el igazán hosszantartó eredményt. Persze ez nagyobb befektetéssel jár, ez azonban gyorsan megtérül, hiszen ha jól választjuk meg a csempéket, járólapokat, kádakat és mosdókagylókat, azokat hosszú évekig biztosan nem kell sem cserélni, sem javítani.

3. Gondoljuk át: kád vagy zuhanyzó?

Az örök kérdés minden felújítás során az, hogy kádat vagy zuhanyzót válasszunk-e. Ha a lehetőségek adottak, akár mindkettő megfér egymás mellett, a legtöbb fürdőszobában azonban ez nem megvalósítható, így mindenképp dönteni kell.

Sok szempontot érdemes figyelembe venni a választás során, az első természetesen a rendelkezésünkre álló terület nagysága. Egy pici fürdőszobában jobb megoldás lehet a zuhany vagy egy kisebb méretű sarokkád, a tágasabb helyiségekben viszont egy szabadon álló kád is jól mutat. Ha fiatalabb gyermekeink vannak, szintén a kád lehet a jó döntés, ha viszont idős, mozgásában korlátozott rokonunkról gondoskodunk, számára egyszerűbb lehet egy zuhanykabin használata. Ha takarékoskodni szeretnénk a vízzel, vagy egyszerűen a gyors zuhanyt preferáljuk, szintén ez lehet a nekünk való, ha viszont esténként gyertyafény mellett szeretünk elnyúlni a forró vízben, egy minden extrával felszerelt sarokkád lesz a jó választás.
Tulajdonképpen mindegy, hogy mi mellett tesszük le a voksunkat, a lényeg az, hogy – ahogy ezt már említettük – figyeljünk oda a minőségi kivitelezésre és anyaghasználatra, hiszen ha néhány éven belül cserélnünk kell a zuhanykabint, összességében lehet, hogy anyagilag rosszabbul járunk.

4. Tartsunk rendet

Egy modern fürdőszoba minimalista, ami azt jelenti, hogy nincs szem előtt minden felesleges apróság, és a használati tárgyaknak, eszközöknek megvan a maga helye. Választhatunk zárt szekrényeket, de ha ízlésünknek az felel meg jobban, nyitott polcokat is: ezek készülhetnek fából, üvegből vagy akár fémből is, csak arra kell odafigyelni, hogy a kisebb mütyüröknek külön tárolódobozokat, kosárkákat szerezzünk be. Ha mindent el tudunk pakolni, könnyebben rendet tartani, így a fürdőszoba is sokkal kellemesebb látványt nyújt majd.

5. Ügyeljünk a megvilágításra

A fürdőszobában különösen oda kell figyelni arra, hogy hogyan helyezzük el a fényforrásokat. A természetes fényt persze érdemes a lehető legjobban kihasználni, emellett azonban mesterséges megvilágításra is szükségünk lesz. Mindenképpen kell egy, az egész teret bevilágító mennyezeti lámpa, ezen kívül azonban figyeljünk oda a különböző területek – a mosdókagyló feletti tükör, a sminkasztal – erősebb, koncentráltabb megvilágítására is. Ha szeretjük esténként a kádban áztatni magunkat, gondoskodjunk valamilyen hangulatvilágításról is – ha másként nem megy, néhány illatgyertya segítségével.

6. Játsszunk a fényekkel

A természetes fény még jobb kihasználása,és a modern, elegáns megjelenés érdekében hasznos lehet, ha a fürdőszobában minél több tükröt helyezünk el. A szekrényeken lévő üvegajtó, a zuhanyzó vagy a fürdőkád körül elhelyezett üvegfal szintén rendkívül modern hangulatot áraszt, ráadásul a fény szabad áramlását is biztosítja.

7. Ne feledkezzünk meg az okos technológiáról sem

Az okoseszközök mára a mindennapjaink fontos részét képezik, miért éppen a fürdőszobából kellene hiányozniuk? Választhatunk egy, a mobiltelefonnal is összekapcsolható, a súly mellett testtömegindexet, testzsírszázalékot és izomtömeget is megmutató mérleget, telefonnal vezérelhető világítást, de ha a kádból szeretnénk követni a kedvenc sorozatunk részeit, akár egy okostévét is felszerelhetünk a fürdőszobába.

Döntsünk megfontoltan

Ha egy modern, de ugyanakkor klasszikus fürdőszobát szeretnénk megalkotni, amely évek múlva is trendinek számít, nem állunk lehetetlen feladat előtt. A kialakítás során törekedjünk a minőségre, hiszen ez a legfontosabb tényező: válasszunk olyan anyagokat, használati tárgyakat melyek garantáltan hosszú évekig szolgálnak majd minket, így nem kell a folyamatos javításoktól és cseréktől tartanunk.

Mivel hosszú időre tervezünk, maradjunk inkább a semleges színeknél: idővel az ízlésünk és a divat is változhat, ezek azonban tetszés szerint kombinálhatók más kiegészítőkkel, így folyamatosan testre szabhatjuk fürdőszobánkat.

A legfontosabb persze az, hogy jól érezzük magunkat a helyiségben, ezért ha stílusunkhoz valamilyen extravagánsabb design illeszkedik, természetesen ezt is választhatjuk: ha mi elégedettek vagyunk a szoba kialakításával, akkor biztosan jó döntést hoztunk.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 11:53, csütörtök | PR

Férfi espadrilles – hogyan viseld, hogy trendi és elegáns legyél?

Az espadrilles cipők az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek a férfiak körében is.

2024. Július 17. 18:57, szerda | PR

Hogyan rendezzük be a teraszt, hogy minden hétvégét nyaralásnak érezzünk?

A kellemes nyári idő beköszöntével szívesen töltünk minél több időt a szabadban, ám a munka és az egyéb elfoglaltságok mellett erre sokszor csak a nyaralás alatt jut igazán időnk.

2024. Július 17. 10:25, szerda | PR

Mely sportágak alkalmasak felnőtt kezdő sportolóknak?

Ha szeretnél egy új sportot kipróbálni, de nem tudod merre indulj, az alábbi cikkben segítünk. Bemutatjuk azokat a sportokat, amiket érdemes kipróbálni!

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén