Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 30. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: HétFő KC

III. Rábaköz Kupa versenysorozat

III. Rábaköz Kupa versenysorozat

Utánpótlás lány kézilabda kupa.

Már mint hagyományt rendezzük meg a Rábaköz legnagyobb lány kézilabda tornáját a III. Rábaköz Kupát. Az évek számával fokozatosan növekszik az induló korosztályok száma is. A kupa célja továbbra is kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Ezen felül természetesen a rábaközi lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése, az utánpótlás nevelés színvonalának emelése, a tehetségek kiválasztása, a jelentkező csapatok (játékosok, edzők, vezetők) közötti sportkapcsolatok kialakítása és elmélyítése. A kupa lebonyolítását a HétFő KC ETO koordinálja, felügyeletét továbbra is az Győri Audi ETO KC utánpótlás bizottsága látja el.

2014. január 27-én először a 2005-ös születésű lányok kezdhették meg a szereplést Farádon. A 12 nevezett csapat közül a többség Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett, de Veszprém, Vas megyéből és még Szlovákiából is érkeztek kézilabdás kislányok. Hazai pályán játszani teljesen újszerű élmény volt a HétFő KC lányai számára, hiszen szabvány pálya hiányában többnyire idegenben kell vívni mérkőzéseiket. Kiválóan kezdték a részükre kiírt kupa sorozatot, gyorsan 5 győztes mérkőzésen lettek túl, és következhetett az elődöntő. A csoportgyőzelemért szlovák csapatot kellet legyőzni, a dobogóért folyó harc is hasonlóképpen alakult.

A döntőben következett a korosztályokon átívelő régi csata újabb ütközete az Ikervár DSE csapata ellen. A Vas megyei csapat gyors góljára sikerült azonnal válaszolni, majd ezt követően a HétFő KC lányai magukhoz vették a kezdeményezést. A mérkőzés egy későbbi periódusában ismét az ellenfél vezetett, de az igazi rangadót idéző remek hangulatban az utolsó percben a HétFő KC ismét átvette a vezetést, és a mérkőzés végső szakaszát nézve, magabiztos kétgólos előnyét már a sípszóig tudta tartani!

Megérdemelt kupa siker a nyitányon!

A következő fordulóban a 2006-os születésű lányok február 24-én mérkőznek meg a Kupáért. A helyszín továbbra is a farádi sportcsarnok. Az idősebb lányok programja szervezés alatt, mind a helyszínek, mind a korosztályok tekintetében.

A HétFő KC továbbra is várja támogatóit, valamint azokat a magánszemélyeket is, akik adójuk 1%-val tudják segíteni munkánkat. Minden információ megtalálható az egyesület honlapján .


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?