Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Február 05. 07:39, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Szakértő: nincs alternatívája Merkelnek

Illegális bevándorlás - Szakértő: nincs alternatívája Merkelnek

Hiába zuhan Angela Merkel népszerűsége a menekültek befogadása miatt, nincs valódi alternatívája a német kancellárnak a politikai porondon -

mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője csütörtök este az M1 aktuális csatorna műsorában. Az elemző elmondta, jelenleg Németországban - amellett, hogy óriási az elégedetlenség - mégsem látnak olyan politikust vagy pártszervezetet, amely "normálisan" meg tudná oldani ezt a helyzetet.

Szerinte a német társadalom számára is egyre világosabb, hogy ilyen nagy bevándorló tömeget nem lehet integrálni.

Németországnak ugyan vannak tapasztalatai ezen a téren, viszont most nem homogén csoportról, hanem kulturális és vallási értelemben is teljesen eltérő hátterű emberekről van szó - tette hozzá.

Németországban négy és fél éves mélypontra süllyedt Angela Merkel kancellár támogatottsága, és a lakosság 81 százaléka szerint kormánya elveszítette az ellenőrzést a menekültügyi helyzet felett - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.

A Die Welt című lap és az ARD országos közszolgálati televízió megrendelésére készült közvélemény-kutatás szerint a lakosság mindössze 18 százaléka gondolja, hogy a kormány uralja a menekülthelyzetet. Még az Angela Merkel vezette jobboldali CDU/CSU pártszövetség szavazótáborában is csupán 33 százalék gondolja úgy, hogy a kormány ellenőrzése alatt tartja a helyzetet.

Az Angela Merkel munkájával elégedettek aránya 46 százalék, ami 12 százalékpontos csökkenés az egy hónappal korábbihoz képest, és a legalacsonyabb érték 2011 augusztusa óta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.